Mještani Šeovaca procesijom proslavili obnovu zvonika i križa

Procesija od obnovljenog zvonika do križa u Šeovcima
(FOTO: Matea Pandžić)

28.10.2013. | Matea Pandžić
Pregleda: 5263

Blagdan Svetog Šimuna i Jude Tadeja mještani Šeovaca nadomak Požege obilježili su blagoslovom obnovljenog zvonika i križa. Svečanost je započela kod obnovljenog zvonika, a nakon molitve svi su se uputili križu koji je bio zadnja stanica u Šeovcima. Nakon što su se mještani pokazali kao dobri radnici, mještanke su pokazale svoju snalažljivost u kuhinjama te napravile kolače i podijelile ih nakon procesije.









- I zvonik i križ su postojali, ali su s vremenom postali zapušteni i oronuli te je ovaj blagdan potaknuo mještane da se u prošlim mjesecima prihvate posla. Stari ljudi su znali govoriti: kakav je križ, kakvi su spomenici i drugi crkveni objekti u selu, takvi su njegovi mještani, kao i koliko brinu o onome što im je sveto ili samo teže materijalnim stvarima – rekao nam je velečasni Ivica Žuljević koji se zahvaljuje svima koji su se uključili akciji.













Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI