Mještani Alaginaca organizirano uređuju kapelicu

Radna akcija u Alagincima
(FOTO: Matea Pandžić)

26.10.2013. | Matea Pandžić
Pregleda: 4737

Pred nadolazeći kirvaj, koji mještani Alaginaca nadomak Požege slave u ponedjeljak na sv. Šimuna i Judu Tadeja i ususret blagdanu Svih svetih, mjesni odbor je organizirao akciju čišćenja i uređenja kapelice  Svetog Šimuna i Jude Tadeja te okoliša u koju su uključeni mještani sela svojim dobrovoljnim radom. Za uređenje kapelice mještani su iz vlastitog budžeta izdvojili po 150 kuna, a oni koji nisu mogli to su nadoknadili radom i materijalom. Dosad je uređen zvonik te dio unutrašnjosti nakon čega slijedi vanjska obnova kapelice.






- Najviše nas je potaknuo ovaj blagdan koji se bliži da se malo od mjeseca svibnja pa do sada organiziramo u akcijama. Radovi lijepo napreduju, mještani su izuzetno vrijedni te cijeloukupan rad protiče u zabavi i druženju. Sve je to nekada bilo poljoprivredno zemljište i gospodarstvo poznatih Rajnera kojima je dolaskom komunizma sve oduzeto te je zemljište prešlo u državno vlasništvo. Sada kapelicu možemo vidjeti kao nekakvu golubicu koja sjedi u polju. Zahvalio bih svima koji sudjeluju te moram pohvaliti gospodina Gorana Šutala koji je također pokazao veliku volju za sudjelovanj u akciji te budući da je imućniji od ostalih građana veoma je puno pomogao i vjerujem da će još pomoći – rekao je velečasni Ivica Žuljević koji uz Dragana Borevca, predsjednika MO Alaginci, sudjeluje u organizaciji. Borevac je dodao kako je ove godine prvi put pred njihov kirvaj Tekija pokosila travu uz put i kroz cijelo selo, dok su dosad uvijek bili "zarasli".










Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI