Dani kruha uz mast, čvarke, pekmez i domaće kolače

Dnevni boravak u Domu umirovljenika u Požegi
(FOTO: Aleksandar Grlić)

23.10.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 3612

Korisnice "Dnevnog boravka za starije osobe" sudjeluju u brojnim aktivnostima, a prethodnih dana su marljivo pekle kolače i kruh kako bi obilježile Dane kruha. U posjet im je došao i đakon koji je posvetio sve što su napravile njihove vrijedne ruke, bilo je tu "kruha i masti" i raznih domaćih kolača koje su spravljale i dok su bile mlađe.

- Pripremali smo razne kolače i kruhove. Donijeli smo i malo pekmeza, masti, slanine i čvaraka jer su se neke korisnice navikle na takvu hranu u mladosti. Mi to nazivamo dječji vrtić za starije osobe pa te naše starije "curice" rado dođu i osjećaju se stvarno super i pune elana idu kući poslije radionica - ispričala nam je Julka Ivezić, domaćica Dnevnog boravka.

- Dolazim u boravak dvije godine i ovdje nam je prekrasno, puno nas je i lijepo se slažemo. Samica sam pa jedva čekam naša druženja. Sad smo se okupile da proslavimo dane kruha i dolazak jeseni. Jako je lijepo, imamo pun stol svega, neka ostane tako kroz cijelu godinu. Ja nisam pekla jer mi je jedna ruka nepokretna, ali sam pomogla koliko sam mogla. Kolegica pored mene je pekla ovaj prekrasni kuglof. Na stolu su naši ručni radovi, imamo tu i prekrasne "poderane gače" koje je pravila teta Kata i naš domaći kruh - ispričala nam je korisnica Mira Matijević.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI