Potvrda kvalitete lipičkog turnira: SKF Brezovica postali svjetski prvaci

SFK Brezovica
(FOTO: Mario Barać)

19.10.2013. | Mario Barać
Pregleda: 2754

Slovenska ekipa „SKF Brezovica“ osvojila je naslov svjetskih prvaka u 3x3 uličnoj košarci na nedavnoj završnici koja je održana u Turskoj, u Istanbulu.

Ova je vijest posebno vrijedna organizatorima lipičkog „Streetballa“ jer je slovenska ekipa u istom sastavu ovog ljeta nastupila na turniru u Lipiku gdje je natjecanje završila na 3. mjestu. Slovenci, koji su u Turskoj nastupili u identičnom sastavu kao i u Lipiku (Blaž Črešnar, Jasmin Hercegovac, Aleš Kunc i Rok Smaka), su na FIBA 3x3 World tour završnici imali maksimalan učinak uz 6 pobjeda u isto toliko utakmica, a u finalu su slavili protiv ekipe iz Srbije (Novi Sad) 19:13.

Potvrda da je turnir u Lipiku vjerojatno najjači u Hrvatskoj je i činjenica da su lanjski pobjednici i ovogodišnji finalisti Lipika, splitski „Statist“, lani bili svjetski viceprvaci. Podsjećamo da je na Mastersu u Lausanni koji je prethodio finalnoj završnici, ekipa „General Vasilije Mitu“, ovogodišnji pobjednik Lipika, osvojila 3. mjesto.


U pregovorima s FIBA-om


- Ovo je velika stvar za naš turnir koji je prepoznat ne samo u Hrvatskoj nego i u široj regiji. Na domskom košarkaškom igralištu smo imali prilike gledati najbolje svjetske haklere, a o snazi turnira govori podatak da su svjetski prvaci u Lipiku osvojili 3. mjesto. Želja nam je da lipički turnir podignemo na bitno veću razinu pa smo u pregovorima s FIBA-om i pokušavamo dobiti status izlučnog turnira za 2014. godinu. Uspijemo li u tome, to će biti kruna 15-godišnjeg organiziranja lipičkog Streetballa, rekao je Ivan Pušćenik, glavni organizator i idejni začetnik lipičkog turnira.

Vrhunska košarka, zabava, organizacija...

Igor Musulin iz ekipe „General Vasilije Mitu“ dobro je poznat lipičkoj košarkaškoj publici.



- Turnir u Lipiku je najbolje organizirani hrvatski turnir s najboljim nagradama i organizatorima. Ukratko, turnir koji ima dušu, odlična košarka sa spojem vrhunske zabave i organizacije i svakako treba biti dio Fiba World toura, poručio je Igor.

Riječi hvale za Lipik ima i Damir Palata iz sarajevske ekipe „3x3“ koja je lani bila prva međunarodna ekipa koja je nastupila u Lipiku. - Definitivno najkvalitetniji turnir na kojem sudjeluju najkvalitetnije ekipe iz regije koje svoju kvalitetu pokazuju na turnirima sirom svijeta. Ako mislite da vrijedite kao ekipa u streetbasketu onda je Lipik pravo mjesto gdje ćete se susresti sa najboljim ekipama. Lipik je grad s jako ljubaznim i gostoljubivim ljudima, gdje ćete se uvijek poželjeti vratiti, poručuje Damir.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI