Učenici Kanižlićeve škole naučili sve o istaknutom Požežaninu

Lermanologija u Kanižlićevoj školi
(FOTO: OŠ A. Kanižlića)

18.10.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 3072

U Osnovnoj školi Antuna Kanižlića danas završava muzejsko-edukativni projekt „Lermanologija". Riječ je o putujućoj izložbi od 12 panoa koja u organizaciji Gradskog muzeja Požega svaki tjedan gostuje u drugoj školi. Projekt je namijenjen učenicima šestih i sedmih razreda. Cilj je upoznati učenike sa životom Dragutina Lermana, istaknutog Požežanina i istraživača Konga. Ove se godine, naime, obilježava 150. godišnjica njegova rođenja i 95. godišnjica smrti.

- Učenici su u početku znali uglavnom samo to da je Lerman rođen u Požegi. Tek rijetki su znali da je bio istraživač i putopisac. Na kraju smo projekta imali kviz  u kojem su pokazali odlično znanje o Dragutinu Lermanu - rekao nam je Ivan Šumiga, profesor povijesti u Kanižlićevoj školi.

U sklopu projekta izrađena je društvena igra koju su učenici igrali pod satom razrednika, a organizirana je i nagradna igra.


- Na 12 se panoa nalaze skriveni predmeti koje učenici trebaju pronaći uz pomoć muzejskih inventarnih kartica. I tako u svim školama. Izvlačenje pobjednika bit će 6. prosinca - pojasnio je prof. Šumiga.


Istaknuo je da su učenici ovakav način usvajanja novih znanja i gradiva odlično prihvatili zbog čega bi sličnih projekata trebalo biti i više.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI