Od 15 pasa spašen samo jedan, u akciju se uključili gimnazijalci

Mateja Trupina i Katarina Švajcer sa psima iz požeškog azila
(FOTO: Aleksandar Grlić)

18.10.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 4746

Do zatvaranja požeškog azila za pse preostalo je manje od dva mjeseca, a novi je dom od 15 pasa koji se tamo nalaze pronašla samo kujica Viky. Ostali psi još uvijek čekaju na novi dom. U akciju njihova spašavanja uključili su se mnogi. Među njima su i učenici Opće i Katoličke gimnazije.
 
- Posjetili su nas gimnazijalci Ema, Marina, Ingrid, Marta, Klara, Karla i Hrvoje i donijeli nam 100 kuna za cijepljenje koje su odvojili od svoga džeparca. Fotografirali su pse u azilu, odnijeli "humanitarnu kost" i postavili pano u svojoj školi. Svakodnevno prikupljaju novac za hranu i veterinarsku skrb pasa - rekla nam je Katarina Švajcer, predsjednica udruge Sirius.

Dodaje da je i dalje u tijeku akcija "Paukove mreže" koju vodi Gordana Malbašić. Građane se poziva da u Mali salon Gradskog muzeja donesu predmete koji im ne trebaju i koji će potom biti prodani za 10 kuna.

- Odaziv je dobar. Ljudi nam donose nakit, odjeću, obuću, ukrasne predmete, knjige i slično. Dolaze i oni koji kupuju jer na taj način žele pomoći da osiguramo hranu napuštenim psima - kaže Švajcer.


Uskoro će biti održane radionice gdje će se izrađivati božićne čestitke i nakit, a u planu je postavljanje štandova na kojima će se prodavati darovani i izrađeni predmeti. Novac će biti utrošen za hranu i veterinarsku skrb pasa pred kojima je svakim danom sve manje vremena za pronalazak sigurnog doma.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI