Društveni dom u Alilovcima mogao bi biti gotov do Božića

Mile Pavičić, načelnik Općine Kaptol
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

17.10.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 3520

Mjesni dom u Alilovcima bi trebao uskoro u drugu fazu obnove. Na natječaj koji je raspisala Općina Kaptol pristiglo je šest ponuda. Planira se vanjsko i unutarnje žbukanje, popločavanje, izolacija stropne ploče i uređenje stubišta. Procijenjena vrijednost radova je 210.000 kuna, no konačna cijena nije još poznata.

Čekaju novac iz Ministarstva

- U prvoj fazi smo postavili novo krovište i betonsku ploču. Sudjelovali smo s 15.000, a Ministarstvo regionalnog razvoja s 150.000 kuna. U drugoj fazi radove smo procijenili na oko 210.000 kuna, od čega mi financiramo 15 posto. Ne žurimo s odabirom nabolje ponude jer čekamo sredstva Ministarstva. Rok za odabir izvođača je 30 dana. Radovi bi mogli biti gotovi do Božića - izjavio je Mile Pavičić, načelnik Općine Kaptol.


Općina Kaptol ulaže najviše u kanalizacijsku i vodoopskrbnu mrežu. Načelnik Pavičić nam se pohvalio da se kvaliteta vode zadnjim radovima uz Veličanku puno poboljšala, ali tu nije kraj. Radovi se moraju nastaviti usprkos sve manjem priljevu novca.


Sve manji priljev novca

- Nekoć smo od ministarstava dobivali milijune, sada smo sretni sa 150.000, to je "plafon". Završili smo jednu fazu kanalizacije vlastitim sredstvima oko 450.000 kuna. Kao što vam je poznato gradnja kanalizacijskog sustava naselja Češljakovci i Golo Brdo nije ni započela jer je izvođač Coning Ecogradnja u predstečajnoj nagodbi. Rok završetka radova je bio do 21. rujna, sada smo u procesu naplate garancije, nakon čega ćemo raspisati novi natječaj. Sredstava su osigurana preko IPARD programa. Coningova ponuda je bila duplo niža od procijenjene početne vrijednosti oko 7 milijuna kuna, što je bilo sumnjivo. Priljev sredstava je sve manji, ali nastojimo napraviti koliko možemo s vlastitim sredstvima i potporama. Nedavno smo raspisali i natječaj za društvene aktivnosti u 2014. godini. Vjerujemo da će sredstva za društvene programe biti na razini prošlogodišnjih unatoč krizi - kazao je načelnik Pavić. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI