Grad Kutjevo će podići kredit za izgradnju vetovačke obilaznice

Ovako danas izgleda vetovačka obilaznica
(FOTO: Čitatelj)

25.09.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 4416

U tijeku je natječaj za izvođača radova za izgradnju zapadne obilaznice Vetova. Ponude se primaju do 14. listopada, a potencijalni su ponuditelji već održali sastanak  s predstavnicima Grada i projektantima te obišli gradilište kako bi snimili situaciju na terenu i dobili dodatna pojašnjenja.

- Zasad je u igri šest potencijalnih izvođača radova. Otvaranje ponuda je 16. listopada  kada ćemo izabrati najpovoljnijeg. Nakon toga moramo raspisati i natječaj za podizanje kredita od oko 3 milijuna kuna. Tim ćemo sredstvima financirati izgradnju, a povrat sredstava dobit ćemo po završetku radova iz IPARD-a - doznajemo od kutjevačkog gradonačelnika Ivice Nikolića.

Problem obilaznice u Vetovu postoji već gotovo šest godina. Svojevremeno su tamošnji stanovnici održali i prosvjede u namjeri da mjerodavnima ukažu na probleme koje im stvaraju svakodnevni prolasi kamiona iz kamenioloma Vetovo kroz njihovo selo.





- Ljudima su popucale kuće, narušena je statika objekata, a problem je i velika prašina koja je smetala ne samo njima nego i vinogaradrima koji imaju nasade uz cestu - dodao je Nikolić.

Dio obilaznice već je izgrađen i to s oba kraja, dok je nedovršeno ostalo oko kilometar i pol ceste koja bi trebala povezati ta dva započeta dijela.

Ukupna dužina obilaznice je 3,3 kilometra. Grad je do sada nasipao neizgrađeni dio ceste, no to se nije pokazalo kao trajno rješenje jer je Grad imao dodatne troškove, a vozači kamiona problem s lošom cestom.

- Nakon odabira ponuditelja zeleno svjetlo za početak radova daje Agencija za plaćanja. Taj rok je od 30 do 90 dana. Vjerujemo da će to biti što prije kako bismo već prije zime krenuli s prvom fazom radova te radove u potpunosti završili već na proljeće - najavio je Nikolić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI