Street workout i kod nas: U prirodi, na zraku i besplatno (video)

Street workout momci - Martin Bušić, Luka Pavlović i Martin Gregurić
(FOTO: Mario Nakić)

15.09.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 14652

Street workout ili tjelovježba na otvorenom sve je popularnija alternativa zatvorenim teretanama u urbanim sredinama diljem svijeta. Stoga ne čudi da je ovaj trend zahvatio i Požegu. Na spravama dječjeg igrališta ispred Osnovne škole Julija Kempfa zatekli smo trojicu mladića kako vježbaju razne akrobacije, a kažu da ih se zna okupiti i dvadesetak.

- Ovo je puno bolje od teretane, prvenstveno jer je besplatno, u prirodi na zraku i imaš veću slobodu. To je kalistenika, tjelovježba bez utega, kad se oslanjaš samo na snagu vlastitog tijela. Ovom se disciplinom može stvarno svatko baviti, bez obzira na spol, dob ili tjelesnu pripremljenost. Kreće se običnim vježbama, kao što su sklekovi, čučnjevi i trbušnjaci, a onda kasnije se treniraju razne akrobacije na šipkama i penjalicama - objašnjavaju Martin Gregurić, Martin Bušić i Luka Pavlović, koji su nam demonstrirali neke svoje vještine uvježbane tijekom ljeta na ovom igralištu.




Martin Bušić, uspješan požeški košarkaš, kaže da mu street workout dođe kao odličan dopunski sport i zabava. Okupi se cijela ekipa pa im nije dosadno vježbati, a uče jedni od drugih. Njegov imenjak Gregurić se u djetinjstvu bavio gimnastikom i plivanjem, ali kaže da mu je ovo još bolje jer radi prvenstveno za sebe, a dobro je to što brzo vidiš promjene na vlastitom tijelu. Dečki kažu da ih ni hladnije vrijeme neće otjerati s igrališta, ali voljeli bi da po uzoru na mnoge druge hrvatske gradove i u Požegi bude uređen jedan park za tjelovježbu.


- Stupili smo u kontakt s mladima iz požeške udruge PUMA koji su nam rekli da imaju u planu u suradnji s Gradom srediti pravi park za workout. Sprave, zaštita i podloga bi sveukupno stajali oko 10.000 kuna, vjerujemo da će se to napraviti sljedeće godine - kažu dečki s igrališta ispred Kempfove te pozivaju sve zainteresirane Požežane da im se pridruže u Facebook grupi i na spravama.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI