Gradonačelnik nezadovoljan objavljenim člankom na 034portalu

Davor Huška, gradonačelnik Pakraca
(FOTO: Mario Barać)

12.09.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 8674

Nezadovoljan člankom i naslovom objavljenim na 034portalu o sjednici Gradskog vijeća Grada Pakraca, reagirao je pakrački gradonačelnik mr. sc. Davor Huška, mag. oec. Njegovo pismo upućeno našoj redakciji prenosimo u cijelosti.

Dana 11. rujna 2013. g. na 034portalu objavljen je članak novinara Marija Baraća pod nazivom „Grad Pakrac se zadužuje u banci da bi pokrio tekuće troškove“. Ovim putem želim demantirati krivo navedene podatke u spomenutom članku, sa naglaskom na bombastičan i neistinit naslov. Naime, Grad Pakrac je, u skladu sa člankom 88. Zakona o proračunu („Narodne novine“ 87/08, 36/09, 46/09 i 136/12), podigao kratkoročni zajam za sufinanciranje projekta iz predpristupnog fonda IPA, a zbog nedostatka prihoda u prvih 6 mjeseci ove godine.

Ističem da se Grad Pakrac nije zadužio za pokriće tekućih troškova, da se sredstvima ove pozajmice neće i ne smiju pokrivati tekući troškovi poslovanja, već isključivo obveze već spomenutog sufinanciranja projekta. Autor članka u svojim se navodima poziva na moju izjavu na sjednici Gradskog vijeća održanoj 10. rujna 2013. g.,  kojoj nije niti nazočio, pa je djelomično razumljivo zašto ne raspolaže točnim informacijama.  Pozivam ga da ubuduće nazoči sjednicama ili bar od nazočnih zatraži podatke, izjave ili slično, kako javnost ne bi bila krivo informirana, što se upravo desilo objavom spornog članka.


Nadalje, želim izraziti žaljenje što najvažniji dokument koje je Gradsko vijeće Grada Pakraca usvojilo u proteklih nekoliko godina, Strategija razvoja Grada Pakraca za razdoblje 2013.-2020. g. nije uopće spomenut u tekstu. Prvi bezuvjetni nalaz Državnog ureda za reviziju od kad postoji Grad Pakrac i kojim se možemo pohvaliti i ponositi, spomenut je tek usputno, u dijelu jedne rečenice.


Zbog svega navedenog, molim vas da objavite ovaj tekst i omogućite našim sugrađankama i sugrađanima da saznaju istinite i točne informacije o radu i poslovanju Grada Pakraca.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI