Ukrajinci u Lipiku obilježili rođendan Ivana Franka

Ukrajinci pred spomenikom Ivana Franka u Lipiku
(FOTO: Mario Barać)

28.08.2013. | Mario Barać
Pregleda: 2866

U povodu obilježavanja 157. rođendana velikog ukrajinskog pjesnika Ivana Franka koji se potkraj svog života liječio u lipičkoj bolnici, jučer je Lipik posjetila delegacija ukrajinskog veleposlanstva predvođena veleposlanikom Oleksandrom Levchenkom. On je, u pratnji Jevgenija Paščenka, predavača na katedri ukrajinistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, položio vijenac ispred poprsja ovom ukrajinskom pjesniku. Vijence su položili i dožupan požeško-slavonski Ferdinand Troha, predsjednik lipičkog Gradskog vijeća Ivan Molnar, predstavnici Kulturno prosvjetnog društva "Karpati" iz Lipovljana te Emil Ovada, predsjednik Zajedince Ukrajinaca u Hrvatskoj.

Veleposlanik Levchenko je naglasio važnost Ivana Franka za Ukrajinu te istaknuo dobru suradnju s Lipikom čije je čelništvo izašlo u susret ukrajinskoj manjini u izradi spomenika i obilježavanju obljetnica njegova rođenja, a zbog činjenice da je Ivan Franko dio života proveo na liječenju u Lipiku ranije je potpisana i povelja o prijateljstvu Lipika i ukrajinskog grada Drohobiča.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI