Tri DVD-a obilježila obljetnice: Lipički postoji već 130 godina

Svečanost u Zakorenju
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

27.08.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 4654

Tri dobrovoljna vatrogasna društva u Požeško-slavonskoj županiji prošlog su vikenda obilježila svoje "okrugle" obljetnice. DVD Alilovci svečanom je sjednicom obilježio 30, DVD Zakorenje šezdeset, a DVD Lipik 130 godina postojanja.

- Izuzetno smo zadovoljni postignućima DVD-a na operativnom i preventivnom djelovanju u sprječavanju i zaštiti od požara te spašavanju ljudi i imovine, izjavio je predstavnik Vatrogasne zajednice Hrvatske Milan Šulter na svečanosti u Zakorenju, objavljeno je na službenoj stranici Općine Brestovac. DVD Zakorenje danas broji 160 članova i jedno je od najopremljenijih vatrogasnih društava u županiji, ustvrdio je Željko Perković, predsjednik Vatrogasne zajednice PSŽ.

Na svečanoj sjednici u povodu 30. obljetnice DVD-a u Alilovcima kod Kaptola, predsjednik alilovačkog DVD-a Mile Pavičić uručio je zahvalnicu požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću za poseban doprinos u odnosu Županije i DVD-a, a alilovački su vatrogasci izveli pokaznu vježbu.


Najsvečanije bilo je u Lipiku, gdje su vatrogasci proslavili čak 130. rođendan svoga društva. Rođendan je obilježen svečanim mimohodom ulicama grada, izložbom vatrogasnih eksponenata i pisanih tragova, vatrogasnom vježbom izvlačenja unesrećenih iz prometne nesreće te svečanom sjednicom. Uručena su priznanja za 50 godina članstva Dragi Hihliku i Josipu Adžijeviću, a potpisana je povelja o prijateljstvu s DVD-om Zabreznica iz Slovenije. Svečanoj obljetnici nazočili su Ante Sanader,  predsjednik Vatrogasne zajednice Hrvatske, dožupan Požeško slavonske županije Željko Jakopović, prijatelj iz Francuskog grada Coucy le Chateau Jeane Calude Dumont, počasni građanin Grada Lipika Peter Logar iz Austrije, prijatelji iz njemačkog grada Neustadt an der Aisch Valter i Rut Bilman te brojna vatrogasna društva, objavljeno je na službenoj stranici Grada Lipika.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI