Pakrac i Lipik ponovno spojeni sa Zagrebom

Autobusni kolodvor u Pakracu
(FOTO: Mario Barać)

26.08.2013. | Mario Barać
Pregleda: 14657

Od 1. rujna stanovnici Pakraca i Lipika, po prvi puta nakon Domovinskom rata, moći će se voziti direktnom autobusnom linijom za Zagreb. Prema informacijama koje smo dobili iz APP-a, autobusi će prometovati svakog dana osim subotom.

Za Zagreb preko Novske


Radnim danom autobus za Zagreb kreće iz Pakraca u 6,50 sati i dalje vozi za Lipik i Novsku, a u Zagrebu je oko 8,30 sati. Iz Zagreba natrag polazi u 15 sati i u Pakracu je nešto prije 17 sati.
 
Nedjeljom autobus vozi samo prema Zagrebu, kreće u 15,15 sati, a u Zagrebu je oko 17 sati. Cijena karte službeno još nije utvrđena, ali neslužbeno doznajemo da će karta do Zagreba u jednom smjeru koštati oko 80, a povratna oko 120 kuna.

Direktna veza za Rijeku i Istru


Studentima, učenicima i svima koji nedjeljom putuju prema Rijeci i dalje prema Istri važna će biti informacija da ovaj nedjeljni autobus odmah ima vezu prema tom dijelu Hrvatske jer u 17,30 kreće autobus koji ide prema Rijeci (dolazak u 19,30 sati), Poreču (21,20), Rovinju i Puli (22,30).


- Već dulje vrijeme znamo za potrebu uvođenja ove linije i pokušavali smo u nekoliko navrata, ali do sada nikako nije bilo moguće uskladiti potrebe sa zakonskim regulativama. Napokon smo uspjeli u tome, na zadovoljstvo i stanovnika ovog kraja, i od 1. rujna Pakrac i Lipik imaju direktnu autobusnu vezu sa Zagrebom, rekao je Igor Krpan, direktor putničkog prometa u APP-u. Na pitanje je li bilo moguće uspostaviti liniju preko Kutine, a ne preko Novske, Krpan je odgovorio kako je to bilo nemoguće zbog zastupljenosti i interesa drugih prijevoznika.

Iz N. Gradiške i prema Splitu

Uz ovu, za stanovnike Pakraca i Lipika vrlo važnu novu autobusnu liniju, APP je uspostavio i noćnu liniju Osijek – Split, sa stajanjem u Novoj Gradiški (polazak u 1,05 sati), a autobus u Split, preko Zagreba (3 sata), Zadra (7 sati) i Šibenika (8,30 sati), u Split dolazi nešto iza 10 sati.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI