IDUĆI TJEDAN: Vlada donosi novi paket mjera pomoći građanstvu i poduzetnicima

Evo koliko dugo morate čuvati plaćene račune ako želite izbjeći ovrhu
(FOTO: istockphoto)

9.9.2023. | 10:18 | HINA
IZVOR: jutarnji.hr
Pregleda: 2297

Vladin paket mjera, koji će donijeti idući tjedan, trebao bi zadržati istu razinu pomoći građanima, ali i svim poduzetnicima bez obzira na veličinu, doznaje neslužbeno Jutarnji list od sugovornika iz Banskih dvora.

Premda je na stolu bilo više opcija, pa i ona kojom bi se subvencije cijena struje za kućanstva, male i srednje poduzetnike zadržale na istoj razini, a velikima bi se ukinula pomoć, zaključak je sa sastanka održanog u Banskim dvorima da bi mjere trebale ostati iste.

Na radnom su sastanku bili gotovo svi ministri iz čijih se resora donose mjere, a zaključak koji su donijeli treba ipak još potvrditi premijer Andrej Plenković, a onda i stranačka tijela, pa su promjene u zadnji čas uvijek moguće.


No, ovo je zadnja verzija, prema kojoj bi subvencije na struju trebale ostati iste još pola godine nakon što 30. rujna isteknu postojeće mjere, s time da je cijena plina ionako regulirana do travnja iduće godine.


Također, umirovljenici, kao i različite druge osjetljive društvene skupine, mogu računati s novim jednokratnim dodatkom kao i za prošlog paketa, a cijena određenih namirnica trebala bi ostati zamrznuta kao i sada.

Pitanje poreza ne ekstradobit nije dio ovog paketa, piše Jutarnji.

(IZVOR: wwwjutarnji.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI