Prvi poziv za novi projekt EmBRACE – mikro i malim poduzetnicima na raspolaganju 3.000.000 eura

4.7.2024. | 09:20

HAMAG- BICRO

Pregleda: 1781

Mate Kovač, direktor Sektora za podrsku i razvoj poduzetnistva, koordinaciju i medjunarodnu suradnju
(FOTO: HAMAG-BICRO)

4.7.2024. | 09:20 | HAMAG- BICRO
Pregleda: 1781

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) predstavila je novi projekt EmBRACE (Enhancing MSEs sustainaBle gRowth And CompEtitiveness) u okviru početne konferencije organizirane u Splitu. Kroz projekt će se financirati prekogranična suradnja mikro i malih poduzeća iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore. Po prvi put na ovom programskom području, poduzetnicima stoji na raspolaganju 8.725.324,36 eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj i IPA III, od čega u okviru prvog poziva 3.000.000,00 eura.

Na konferenciji se pozdravnim govorom prisutnima obratio državni tajnik Domagoj Mikulić iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije koji je istaknuo kako je cilj projekta EmBRACE mikro i malim poduzetnicima omogućiti bolju i kvalitetniju prilagodbu klimatskim promjenama te pridonijeti zelenom i digitalnom razvoju poduzeća u sve tri zemlje, s ciljem podizanja njihove konkurentnosti te najvažnije, poticanjem suradnje poduzeća i otvaranja novih tržišta, kao i novih radnih mjesta.

Povodom predstavljanja novog projekta EmBRACE, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec istaknuo je: „Siguran sam da će naši poduzetnici, zajedno s kolegama poduzetnicima iz Bosne i Hercegovine te Crne Gore, u ovom projektu prepoznati priliku, s obzirom da im je na raspolaganju više od 8,7 milijuna bespovratnih EU sredstava. Suradnjom poduzetnika na pograničnom području triju zemalja sufinancirat će se do 85 % ukupne vrijednosti projekta, pri čemu najviši iznos EU sredstava može iznositi 200.000,00 eura.“


Prisutnima se obratio i pomoćnik pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu Splitsko-dalmatinske županije Anton Hrgović. Na konferenciji su prisustvovali i predstavnici ministarstava Hercegbosanske županije. Nakon prvog dijela konferencije, uslijedila je radionica tijekom koje su Mate Kovač, direktor Sektora za podršku i razvoj poduzetništva, koordinaciju i međunarodnu suradnju i Iva Milašinčić, voditeljica Službe za podršku i razvoj poduzetništva poduzetnicima pojasnili uvjete i način prijave putem elektroničke platforme na poveznici https://cbchb.eu/application/.


Nakon početne konferencije u Splitu, uslijedit će informativne radionice za poduzetnike 4. srpnja u Mostaru, 10. srpnja u Tuzli, 11. srpnja u Slavonskom Brodu te 16. srpnja u Podgorici. Za besplatno sudjelovanje na EmBRACE radionicama, poduzetnici se mogu prijaviti OVDJE.

Europskim sredstvima može se sufinancirati do 85 % ukupne vrijednosti projekta, pri čemu najviši iznos europskih sredstava koji je moguće ostvariti po malom projektu iznosi 200.000,00 eura. Svaki mali projektni prijedlog treba uključivati suradnju najmanje dva (2), a najviše četiri (4) projektna partnera iz različitih zemalja uključenih u programsko područje. Pritom jedan od partnera mora imati sjedište na području Europske unije.

Projekt se provodi u sklopu Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2021. – 2027. te ima za cilj potaknuti kontinuirani rast i unaprjeđenje konkurentnosti mikro i malih poduzeća u pograničnom području triju zemalja. Predviđeno trajanje javnog poziva je od 18. lipnja do 17. rujna 2024. Podrobnije informacije o projektu EmBRACE potražite na službenim stranicama HAMAG-BICRO-a.
Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI