Hoće li biti raspuštanja županijskog i gradskog HDZ-a i tko iz SDP-a ide u sabor?


(FOTO: 034 Portal)

27.5.2019. | 19:38 | Ante Mandarić
Pregleda: 9130

Eto, prošle karavane i EU izbori, manje više očekivan ishod s manjim iznenađenjima. Počet ćemo sa sucem Kolakušićem pa nastaviti s analizom županije i grada Požege.

Kolakušić nigdje nije bio u planu i onda se pojavi kao metak iz tame i pogodi, nitko ne zna koju točno politiku on slijedi i svi nagađaju kako je upravo on veliko iznenađenje. Slažemo se s tim, čak je i u Požeštini postao zvijezda, a šuška se da će čak biti i kandidat za predsjednika, no vidjet ćemo.

Da je Ruža Tomašić ušla u HDZ, danas bi ih manje glava boljela. Uopće ne čudi što je dobro prošla u Požeštini, ima neku karizmu i mogla je aktivirati desni centar malo izgubljene desnice i to je to. Čestitke!


IDS, župan Walter Flego iz Istre. Nemamo posebnog mišljenja o tome. Možemo jedino konstatirati kako je HSS u toj velikoj koaliciji sa sedam stranaka u cijeloj našoj županiji dobio 476 glasova. Primjerice, samo u Čaglinu HSS koalicija dobila je 53 glasa, a Živi zid jedan glas više, 54. Ne možemo da se ne upitamo kako se danas osjeća dožupan Jakopović, HSS--ovac iz Čaglina.


Rezultati u Požegi

MOST pokazuje svoju pravu snagu koja je, jednom riječju, gotova! Da upoznate njihovu kandidatkinju Ružicu, onda je logično da je broj glasova koje su dobili u našoj županiji 1038 veliko i pozitivno iznenađenje. Da im je kandidat bio povjerenik Matković, uvjereni smo da bi imali znatno bolji rezultat od samo 1038 glasova. Sve u svemu, smatramo da MOST tone prema dnu, a Božo Petrov im je jedina iznimka jer mislimo da je dobar i kvalitetan političar te da je upravo on razlog zašto stranka na padne na 2%.


MOST

ŽIVI ZID. Ahhh, što reći o stranci koja ne voli novinare generalno!? Samo bismo naglasili da je ŽIVI ZID stranka koja je protiv EU i NATO-a pa se opravdano pitamo kako su u našoj županiji uspjeli dobiti 1421 glas?! Mladi koji žive ovdje trebali bi biti zahvalni na Europskoj uniji koja im je otvorila vrata slobodi te na NATO-u koji im daje sigurnost da imamo mir u kojem uživamo. Stvarno se pitamo znaju li njihovi birači za što su glasali ili su išli principom "bacanja bisera pred svinje"?! Ako se pitate zašto smo ovako žestoki prema Živom zidu, jasno moramo naglasiti da u gradovima i županija uopće ne sudjeluju u političkom životu niti se trude, osim da jednom godišnje Pernara potjeraju kroz našu županiju, ostalo ništa nismo primijetili.


Ivan Pernar

SDP ustao iz mrtvih! Nakon sumraka prethodnika koji su bili grobari te stranke u ovoj županiji, posebno Tamara Puač, ustali su se na noge i to ne samo u našoj županiji i gradu, već i u Zagrebu. Ipak je Davor Bernardić pravi odabir i prvi put u našoj županiji ono "D" u SDP ne znači diktator, nego demokrat!

Koliko se da čuti, SDP na idućim izborima za gradonačelnika kao kandidate planira postaviti Dinka Zimu ili Martinu Vlašić, mogla bi to biti prava bitka između HDZ-a i SDP-a, u svakom će slučaju Puljašiću napraviti probleme, ako se on planira kandidirati ili, bolje rečeno, ako se stranka odluči da ga ponovno postavi za kandidata.

Još preostaje da netko iz svježijih redova SDP-a ode u sabor, možda Mitar Obradović ili Ivan Vlahović, sad kad znaju da stranka u Požeštini nije mrtva, imaju krila i dobar vjetar u leđa i tko god od njih dvojice dalje poleti, sletjet će u saborsku fotelju.


Davor Bernardić

HDZ. UH! Što reći!? Kvote koje su bile zadane u gradovima i županiji općenito na ovim su izborima nadaleko promašene. Pričalo se čak da će se organizacija raspustiti ako do toga dođe, no smatramo kako je HDZ s ovom listom izvukao najbolji mogući rezultat u našoj županiji te da Zagreb treba biti zahvalan što rezultat nije gori, uzimajući u obzir tko je i kako sastavio listu. Za HDZ je ovo izvrstan rezultat pogotovo ako uzmemo u obzir pod kojim pritiskom i aferama se novo vodstvo HDZ-a nalazi, ovaj je rezultat viši od očekivanog. Ne znamo jesu li oni sami svjesni da su zapravo ostvarili odlične rezultate i da bi trebali slaviti. Mišljenja smo da se situacija u HDZ-u malo stabilizirala otkad je pod vodstvom dr.sc. Željka Glavića te da su napravili korak naprijed i ako nastave s radom, HDZ bi se mogao vratiti u svoje visine.


dr.sc. Željko Glavić

S obzirom na to da se na HDZ-ovoj listi našao velik broj mladih, kontaktirali smo predsjednika Savjeta mladih Grada Požege, Ivana Svjetličića, kako bi nam dao svoj komentar na rezultate izbora, na što nam je ukratko rekao kako je Savjet mladih, nestranačko, savjetodavno tijelo mladih, ali da pozdravlja sve veću zastupljenost mladih na izbornim listama te nas je uputio na predsjednika ŽO.


Rezultati u Požeško-slavonskoj županiji

Na kraju bismo dodali kako su ovi izbori, iako za EU parlament, ipak na lokalnoj i nacionalnoj razini pokazali da se nešto događa i mijenja. U kojem pravcu idemo, pokazat će nam idući izbori, a uvjerenja smo kako će do njih u Zagrebu doći do velike koalicije te da bi se ukupna slika Hrvatske mogla promijeniti i to na bolje. U društvu moraju postojati ekstremne desnice i ljevice, no dok vladaju stranke centra, razloga za brigu nema.


Komentar urednika 034portalaVIŠE NA TEMU:
POLITIKA
SDP
HDZ
IZBORI
EU
REZULTATI

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI