Hladna, fina i puna proteina: Salata s tunom koja ima bolji okus kad se jede drugi dan

FOTO: Stockfood

30.6.2021. | 10:23 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 2869

Po velikim vrućinama jede nam se nešto hladno i osvježavajuće. Bonus bodove dobit će hrana za čiju pripremu ne moramo paliti pećnicu.

Ova mediteranska salata s tunom jedan je od takvih recepata. Riječ je o jelu prepunom proteina koji će vas zasititi i dati vam dovoljno energije za obavljanje svakodnevnih sitnica.

Sastojci za salatu:
2 velike konzerve tune
200 grama kuhanog slanutka
1 svježi krastavac
1 svježa paprika
½ glavice luka
2-3 sušenih rajčica
5 maslina
2 žlice kapara
šaka svježeg peršina


Preljev za salatu:
2 žlice maslinova ulja
2 žlice octa
1 čajna žličica limunova soka
1 čajna žličica sušenog peršina
1 čajna žličica sušenog origana
sol i papar po želji

Priprema:

1. Ocijedite tunu od tekućine iz konzerve.


2. Sitno nasjeckajte krastavac, papriku, luk, sušene rajčice i peršin. Narežite na manje komade i masline.

3. Pomiješajte povrće s ocijeđenom tunom i slanutkom. Dodajte kapare.

4. U manjoj zdjelici pomiješajte sve sastojke za preljev. Dobro ga umiješajte u salatu.

5. Stavite salatu u hladnjak na nekoliko sati, a idealno bi bilo preko noći. Salata će biti još finija drugi dan kad se svi sastojci sljube.

6. Salatu možete poslužiti na tostu, u tortilji ili čak uz tjesteninu ili kuhanu rižu. Dobar tek!

(Izvor: Punkufer.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI