Gradončalenik Glavić zatražio ispravak teksta u kojem se ni ne spominje. Objavljujemo ga

FOTO: Ustupljena fotografija/ 034 portal

22.1.2024. | 14:59 | Redakcija 034 / Ž.G.
Pregleda: 11423

Čitatelji ocijenili:

5

Nakon što smo jučer objavili prvi od nekoliko planiranih tekstova pod naslovom:“Kad institucije utihnu …“, a kroz koje ćemo ironično prikazati malograđanski rad provincijskih sudova, policije i ostalih institucija, kadroviranja u istima te višedesetljetna plivanja opskurnih likova kroz takve sustave i društvo, a koji su upravo glavni protagonisti i zagovaratelji narušenih društvenih vrijednosti u kojima upravo isključivo ONI i njima slični imaju pravo na blagostanje, napredak, karijeru, posao, usavršavanje, status, ugled, i tako dalje… Postavljena fotografija na kojoj se nalaze tri majmuna, korištena je kao lajtmotiv za objavljeni tekst, a u kojemu jedan majmun ruke drži na ustima, drugi na očima, treći na ušima, a što simbolizira zavjet šutnje pripadnika mafijaških organizacija iz južne Italije, Cosa Nostre, ’Ndranghete i drugih, poznatijeg kao OMERTA.

U prvom od nekoliko tekstova pod naslovom „Kad institucije utihnu …“ spomenuti su likovi imena Pero, Niđo, Želja, Romario, a koji su fragment likova koji će se pojaviti u nekim od nastavaka. Određeni dijelovi teksta popraćeni su pojačanom ironijom i sarkazmom kako bi si čitatelji mogli lakše dočarati što su sve tranzicijski političari ili tadašnji vinovnici društevno-političkih događaja bili u stanju, ili mogli napraviti, a da bi prošli, naravno kako drugačije nego li nekažnjeno.

U manje od 24 sata od objave prvog članka „Kad institucije utihnu …“ na službeni redakcijski mail dobili smo zahtjev za ispravak teksta i to ni manje ni više nego li od aktualnog gradonačelnika Požege, dr. sc. Željka Glavića, a koji objavljujemo u cijelosti:


„Sukladno Zakonu o medijima, molim da objavite ispravak netočnih podataka u tekstu „Kad institucije utihnu…“ objavljenom 21. siječnja 2024. na 034 portalu „hrabrog“ autora „redakcija 034“.


Iako tekst obiluje tendencioznim netočnostima, neistinama i konstrukcijama, što više nije nikakva novost, molim da u smislu ispravka dijela teksta u kojem stoji: „…..izgradio urbanu vilu na mjestu gdje je bila kuća koja je kulturno dobro!“ objavite priložene fotografije „kulturnog dobra“ koje sam srušio prije izgradnje kuće za koju, usput, imam urednu građevinsku i uporabnu dozvolu.

Molim da ovaj ispravak objavite na istom mjestu i na isti način kako je objavljen gore navedeni članak., dr. Sc. Željko Glavić“ - stoji u zaprimljenom mailu, uz fotografiju lokacije na kojoj se nalazi današnja kuća u vlasništvu Željka Glavića.Nejasno je zbog čega se gradonačelnik Glavić odlučio reagirati na tekst u kojem ga se ni ne spominje, a također još je nevjerojatnije, ako se već u netočnom, neistinitom i tendencioznom tekstu, kako sam navodi, prepoznao i od svega ispravlja samo činjencu o rušenju „kulturnog dobra“ i gradnji urbane vile, pored primjerice toga da je naš lik iz teksta, izvjesni Želja, protuzakonito s pozicije dužnosnika uhljebio prijateljevu kćer, a čime je počinio kazneno djelo. Također, u našoj priči cijelu situaciju ispeglao je otac uhljebljene preko svojih dečki iz policije, a nismo primijetili da je i taj dio ispravljen.

Redakcija 034 portala dojma je da gradonačelnik Glavić, inače još uvijek član HDZ-a, ovim istupom pokušava uznemiriti i zastrašiti novinare 034 portala u njihovom radu, a koji bi se da može vrlo rado stavio u stolicu glavnog urednika 034 portala, usput rečeno portala koji se ne nalazi na platnom spisku Grada Požege, i time spriječio propitkivanja u javnosti o njegovim, iz našeg ugla, kriminalnih kadroviranja i poništavanja natječaja, netransparentnih kupnji i prodaji nekretnina zbog čega Grad više sliči na nekretninsku agenciju nego li jedinicu lokalne samouprave, neprimanja građana, itd. Također, dojma smo da se gradonačelnik pogrešno prepoznao u tekstu pod naslovom:“Kad institucije utihnu …“, pa možemo zaključiti da je gradonačelnik promašio ceo fudbal, vlak i stanicu.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI