Saborska zastupnica Vlašić Iljkić: Gradonačelnik Glavić je ponovno obmanuo javnost

Gradonačelnik Glavić je ponovno obmanuo javnost
(FOTO: MVI/HDZ)

7.9.2023. | 16:43 | Priopćene MVI
IZVOR: MVI
Pregleda: 4776

Nakon tematske sjednice Gradskog vijeća o posljedicama poplava na području Požeštine i zaštite života i imovine građana, održane na zahtjev oporbenih vijećnika u lipnju 2023. godine, kao zastupnica u Hrvatskom saboru uputila sam zastupničko pitanje ministru mora, prometa i infrastrukture i potpredsjedniku Vlade g. Olegu Butkoviću i zatražila angažman Ministarstva i bolju koordinaciju nadležnih tijela u zaštiti života i imovine građana. Budući da problematika obuhvaća više resora i nadležnih tijela, ali i različite aktivnosti u cilju rješavanja pojedinih područja grada posebno sam istaknula potrebu održavanja kanala, sposobnost odrađivanja hitnih intervencija te ugovorom preuzete obveze kao i potrebu angažmana i koordinacije sa HŽ infrastrukturom d.o.o. i Hrvatskim cestama d.o.o.

Konketno, riječ je o problemu poplave na raskrižju Zrinske i P. Radića za koju je gradonačelnik ustvrdio da je razlog „zatrpan kanal“ za što su odgovorne Hrvatske ceste koje će to sanirati „kada dođe na red“.

U nizu obmana javnosti gradonačelnika Željka Glavića kroz medijske istupe i na Gradskom vijeću, jasno je da Gradonačelnik ili ima krive informacije pa zato govori neistine ili namjerno prebacuje odgovornost za svoj nerad na druge, u konkretnom slučaju na Hrvatske ceste d.o.o.


Naime, budući je navedeno raskrižje dio važne prometnice prema zaobilaznici, a građani koji tamo žive ne smiju sa strepnjom čekati nove veće oborine i strahovati za svoju imovinu zatražila sam žurni angažman Hrvatskih cesta d.o.o., no istina je izašla na vidjelo! U odgovoru kojeg mi je poslao ministar prometa g. Oleg Butković stoji, između ostalog, kako zadnjih desetak godina Hrvatske ceste d.o.o. nisu radile nikakvu rekonstrukciju državne ceste na raskrižju Zrinske i P. Radića nego su provođeni radovi redovnog održavanja.


Nadalje, u dopisu stoji kako su jedini radovi koji su se odvijali u posljednje vrijeme, radovi na izvođenju aglomeracije Požega za koje je nositelj bila Tekija d.o.o., a kako se radi o zatvorenom sustavu odvodnje za isti je odgovorna lokalna samouprava, odnosno Grad Požega. Budući je vrlo izvjesno da će se plavljenje raskrižja i imovine građana u narednom periodu ponavljati, a da gradonačelnik nije još niti utvrdio pravi uzrok (iako su građani koji tamo žive upozorili da je sve krenulo nakon radova vezanih uz aglomeraciju!), tražim od gradonačelnika i Tekije da se točno utvrde uzroci poplave na spomenutom raskrižju(i ulicama koje vode do raskrižja) i u žurnom roku otklone nedostatci jer je riječ o sigurnosti naših građana.

U Požegi, 7. rujna 2023. godine

Saborska zastupnica
Martina Vlašić Iljkić

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI