Gotovo za pola sata: Recept za meksički pijani grah sa hrskavom slaninom koji super ide uz roštilj

FOTO: Shutterstock

4.7.2023. | 09:05 | Punkufer.dnevnik.jr
IZVOR: Punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 1723

Frijoles borrachosili pijani grah, omiljeni je meksički specijalitet koji se priprema s tamnim pivom,a slast mu daje i hrskava slanina. Alkohol će tijekom kuhanja ispariti, ali će ostati puni okus. Ne zaboravite dodati i žlicu svježe cijeđenog soka limete, a ako je nemate pri ruci poslužit će i limun. Umjesto sjeckanog korijandra možete koristiti i peršin.

Sastojci za pijani grah:

150 g slanine


1 mali luk


1 ljuta papričica

4 češnja češnjaka

330 ml tamnog piva

1400 g kuhanog graha (4 limenke od 350 g)

1 žlica smeđeg šećera

1 žličica origana

1 žličica čilija

1 žličica soli

1/2 žličice kumina

1 žlica soka limete

2-3 žlice sjeckanog korijandra

Priprema pijanog graha: Nasjeckajte slaninu, luk i ljutu papričicu, a češnjak protisnite. Slaninu popržite dok ne bude hrskava pa je izvadite šupljikavom žlicom. Sačuvajte žlicu masnoće pa na njoj popržite luk i ljutu papričicu. Dodajte češnjak pa pržite minutu do dvije. Ulijte pivo i dodajte grah, šećer, origano, čili, sol i kumin pa promiješajte i pojačajte vatru. Kad prokuha smanjite vatru i kuhajte još 15 minuta. Poslužite preliveno sokom limete i posipajte slaninom i korijandrom.

(Izvor: Punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI