Gotov za čas - recept za brzi kolač sa šljivama

Kolač sa šljivama
(FOTO: Stockfood)

10.9.2023. | 09:30 | zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.hr
Pregleda: 2181

Sezona šljiva u punom je jeku. Iskoristite je i napravite ovaj ukusan, jednostavan i brz kolač s dodatkom ovog obožavanog voća u kojem se citrusne note spajaju s neodoljivom slatkoćom vanilije.

Kolač od šljiva - sastojci:

4 jaja


15 dag šećera (kristal)


30 dag brašna

2 male žlice praška za pecivo

10 dag maslaca

10 velikih žlica mlijeka

sok od 1 limuna

1 mala žlica ekstrakta vanilije ( ili 1 mahuna vanilije)

30 dag šljiva

Kolač od šljiva - priprema:

Umiješajte prašak za pecivo u brašno i stavite na stranu. Maslac otopite na laganoj vatri. Šljive operite, raspolovite (ili raščetvorite, ovisno o želji) i obavezno odstranite koštice.

Cijela jaja miksajte sa šećerom sve dok smjesa ne postane svijetložuta i ne udvostruči se. U nju polako dodajte maslac (mora biti mlak, nikako vruć), a zatim sok od limuna i mlijeko.

Nakon toga dodajte vaniliju. Ako ćete umjesto ekstrakta koristiti mahunu, razrežite je na pola i sastružite nožem iz nje sjemenke koje potom dodajte u smjesu.

Naposljetku dodajte brašno, miješajući mikserom na laganoj brzini.

Protvan za pečenje po želji namažite maslacem ili uljem te posipajte krušnim mrvicama. Ulijte smjesu u protvan i na vrh poslažite šljive.

Kolač potom stavite u pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva i pecite otprilike 30 minuta. Kolač je gotov kada dobije lijepu zlatnu boju i odvoji se od rubova protvana.

Savjet: Kolač možete poslužiti uz kuglicu sladoleda od vanilije ili malo tučenog slatkog vrhnja.

izvor: zadovoljna.hr


VIŠE NA TEMU:
HRANA
RECEPT
KOLAČ
ŠLJIVE

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI