Goran Šutalo novi je predsjednik Županijske komore Požega

FOTO: PŠS

28.4.2023. | 10:03 | pszupanija.hr
IZVOR: pszupanija.hr
Pregleda: 3803

Županijska komora Požega održala je 2. sjednicu Gospodarskog vijeća HGK u proširenom sastavu, a na samome početku sjednice, u prostoru velike dvorane ŽK Požega, sve prisutne pozdravio je novi predsjednik ŽK Požega Goran Šutalo, koji je ukratko predstavio planove za budućnost, a jedan od novih prijedloga vezan je uz prezentiranje tvrtki Požeško-slavonske županije učenicima strukovnih zanimanja i široj javnosti.

„Dolazim iz sektora metaloprerađivačke proizvodnje, a u sastavu „kćeri“ tvrtki koje imam, također se bavimo trgovinom i turizmom. Poznata mi je problematika onoga što je kod nas bitno, a to je da ne želimo uvoziti radnike s drugih tržišta već želimo što više utjecati na bazu koju imamo, da pokušamo animirati i privući naše učenike, da vide što mi posjedujemo i s kakvim novim i suvremenim tehnologijama radimo.”- rekao je predsjednik GV ŽK Požega.

„Uvjeren sam kako ćemo na taj način dobiti pozitivne povratne reakcije, a mlade želimo spojiti i s tvrtkama koje su spremne dati stipendije kako bi došli do konkretnih rezultata na tom planu. Isto tako, namjeravamo u javnost planski plasirati informacije o zbivanjima u našem gospodarstvu, u našim tvrtkama, kroz tiskovne konferencije i slične kontakte, jer dosadašnji rad doista moramo promijeniti. To su mali koraci, ali je realno očekivati rezultate.” - rekao je Goran Šutalo.


Uz predsjednika Šutala i članove Gospodarskog vijeća, sjednici su prisustvovali i Marijan Širac ispred Grada Pakraca, gradonačelnica Pleternice Marija Šarić, gradonačelnik Požege Željko Glavić, te zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha.

„Danas smo vidjeli da su sastav Gospodarskog vijeća, njihova strategija i vizija daljnjeg rada Županijske gospodarske komore, upravo na tragu nastavka onog što smo imali do sada, ali isto tako vidjeli smo i nove ambicije te vam iz toga mogu samo reći kako ćete iz Županije imati svu podršku, bit će nam drago surađivati s vama. Također, drago mi je da u budućnosti želite ne samo promociju zanimanja u vašim tvrtkama već i promociju samih tvrtki, da budući intelektualni kapital naše županije u strukovnom obrazovanju bude u funkciji razvoja našeg zavičaja.” - rekao je Troha čestitavši novom predsjedniku ŽK Požega i zahvalivši dosadašnjem predsjedniku Balenoviću na suradnji.

Prigodnim riječima svima prisutnima obratili su se i dosadašnji predsjednik ŽK Požega Luka Balenović te gradonačelnik Požege Željko Glavić koji je istaknuo kako s posebnim poštovanjem sudjeluje na ovakvim sastancima, jer je oduvijek cijenio ljude koji su bili u gospodarstvu, poduzetništvu, obrtništvu.

„Cijela nadgradnja koju imamo zapravo ovisi upravo o gospodarstvu. Grad Požega i Požeško-slavonska županija imaju sreću da se, uzimajući u obzir širi okvir, ovdje gospodarstvo sačuvalo u prilično dobroj mjeri u odnosu na državni prosjek. Naravno da ste upravo tome vi doprinosili tijekom svih ovih prilično osebujnih i teških godina u kojima vam sigurno nije bilo lako donositi odluke o potezima koje poduzimate i razvoju vaših tvrtki. Želim vam da uspješno vodite gospodarstvo ovoga grada i ove županije.“ – rekao je gradonačelnik Glavić.

(Izvor: pszupanija.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI