FOTO: Uspješno održani 42. Papučki jaglaci u Velikoj

42. Papučki jaglaci
(FOTO: Bruno Horvat)

19.3.2024. | 10:56 | Bruno Horvat
Pregleda: 1507

Ove godine manifestacije se održala tijekom dva dana 16 i 17. ožujka 2024.Papučki jaglaci su ostali planinarska svečanost kojom se obilježava buđenje prirode, a i sam naziv planinarske manifestacije je obilježen žutim jaglacem, cvijetom koji karakterizira rano proljeće. Na navedenom događaju ove godine se okupilo preko 2.500 posjetitelja iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Mađarske te Bosne i Hercegovine ukupno preko 70 udruga.Na temelju navedenog ova manifestacija je postala najveće regionalno okupljanje planinara koja svoje sadržaje proširuje na dva dana. Svi posjetitelji mogu su uživati na čistom zraku i prekrasnoj prirodi. Prvog dana manifestacije bila je organizirana jedna staza "Papučkih jaglaca" a u nedjelju njih šest koje su prolazile najljepšim predjelima Papuka. Na službenom otvorenju manifestacije svim okupljenima su se obratili organizatori i pokrovitelji. Ispred HPD "Sokolovac" Požega predsjednik društva Bruno Horvat, predstavnik TZ Zlatni Papuk i Općine Velika Tomislav Galić te Željko Mitrović ispred Grada Požege i Požeškog sportskog saveza.

Svi govornici su iskazali važnost ovog događaja u društvenom, ekološkom te turističkom smislu. Nakon službenog protokola koordinator vodiča Ratimir Čajka je predstavio staze i vodiče nakon čega se krenulo u pohod. Prekrasan sunčani i proljetni dan izmamio je dobro raspoloženje svih sudionika koje se moglo vidjeti na svakom koraku.Nakon povratka sa staza svi sudionici su mogli uživati u gastro delicijama ovoga kraja te izabranim pićima ugostitelja. Za zabavni dio programa pobrinula se grupa "Duo amor". Uz štand HPD “Sokolovca” Požega na kojemu su se mogli nabaviti razni planinarski suveniri bili su štandovi TZ Zlatni Papuk te Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi koji su prezentirali svoj rad i aktivnosti. Za sigurnost svih sudionika i ove godine bio je zadužen HGSS koji je pratio sve planinarske grupe u njihovom pohodu.Za iduću godinu organizator predviđa dodatno proširivanje sadržaja i aktivnosti kako bi ova manifestacija u budućnosti poslala jedan od najvećih događaja na otvorenom u regiji.

Komentari (1)
jasamzapravicu
9.4.2024.
sjecam se prve, nije bas bilo nesto posebno ali drugs je vec imala mali stand s rakijicom
* Komentari su mišljenja korisnika i ne odražavaju stav nakladnika ili uredništva 034portala. 034portal ne može biti odgovoran za stavove iznesene u komentarima korisnika. Svaki korisnik odgovara za svoj komentar ponaosob. Zabranjeno je vrijeđanje, klevetanje, širenje mržnje i svako drugo kršenje Zakona RH. Ako smatrate da su u komentarima povrijeđena Vaša prava, javite nam na adresu [email protected].

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI