DRAMA NA DAN ŽENA: Dvije dame (45 i 22) napale i udarale policajce koji su došli uhititi muškarca (31)

ʺOPERIRALIʺ PO SL. BRODU: Uhvaćena dva mladića, policija objavila detalje
(FOTO: Shutterstock)

12.3.2022. | 13:03 | 034 Portal
Pregleda: 4511

Prva drama odvijala se na Dan žena u Zagrebu kad su dvije ženske osobe stare 45 i 22 godine napale i udarale policajce koji su došli uhititi 31-godišnjeg muškarca. O svemu je u svom prioćenju izvijestilo i Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu. 

"Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu je 11. ožujka 2022., ispitalo dvije hrvatske državljanke (1999. i 1977.) zbog osnovane sumnje da su, zajedno s hrvatskim državljaninom (1990.), počinile kazneno djelo prisile prema službenoj osobi iz članka 314. stavka 1. i 2. Kaznenog zakona, u svezi članka 51. KZ-a, te je, nakon ispitivanja, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv svih okrivljenika.Postoji osnovana sumnja da su okrivljenice 8. ožujka 2022. oko 9:50 sati u Zagrebu, zajedno s prvookrivljenikom (1990.); u nakani da policijske službenike koji su došli uhititi prvookrivljenika (1990.) spriječe u provođenju te radnje; nakon što su policijski službenici prvookrivljenika spriječili u bijegu i uhvatili ga za ruke, prvookrivljenik jednog od policijskih službenika udario nogom i odupirao se.

Osnovano se sumnja da je drugookrivljenica (1999.) rukama više puta udarila jednog policijskog službenika po leđima, dok je prvookrivljenik cijelo vrijeme pružao snažan otpor i prignječio ruku jednom službeniku. Drugookrivljenica je, osnovano se sumnja, udarila u nogu jednog policijskog službenika, dok je trećeokrivljenica (1977.) više puta udarila rukama jednog policijskog službenika, nakon čega su ga obje okrivljenice povlačile za ruke i jaknu. U opisanom je događaju jedan policijski službenik zadobio tjelesne ozljede.


Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv obje okrivljenice zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavka 1. točka 3. ZKP-a) koji je sudac istrage prihvatio i okrivljenicama odredio istražni zatvor po predloženoj zakonskoj osnovi", stoji u priopćenju.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI