Iz pera Marija Nakića: SDP na Dan žena diskriminira žene i širi rodne stereotipe

Iz pera Maria Nakića: SDP na Dan žena diskriminira žene i širi rodne stereotipe
(FOTO: FB Peđa Grbin)

9.3.2023. | 15:04 | Mario Nakić
IZVOR: Liberal.hr
Pregleda: 1947

Sudeći prema njihovim lecima, oni smatraju kuhanje, peglanje, čišćenje doma i instrukcije - ženskim poslovima. Na Međunarodni dan žena SDP je dijelio ruže ženama i promotivne letke u nekim hrvatskim gradovima, pa tako i kod mene u Požegi. Lijepo i pohvalno je što su dijelili ruže, ali po njihovim lecima može se zaključiti da je najjača lijeva stranka u Hrvatskoj prilično konzervativna i nazadna, pogotovo ako je riječ o ravnopravnosti spolova i rodnim stereotipima.Tako iz ovog letka možemo zaključiti da SDP ozbiljno smatra kuhanje, čišćenje, peglanje, pa čak i instrukcije - ženskim poslovima. To su možda bili "ženski" poslovi prije 50 godina, ali danas su to rodno neutralni poslovi koje u mnogim kućanstvima obavljaju oba supružnika. Međutim, po ljudima iz SDP-a, to su stvari koje bi trebale raditi isključivo žene.


Nejasno je i što žele pod parolom "STOP neplaćenom ženskom radu" - obvezati muškarca da plaća svojoj supruzi kad napravi ručak? Očito ne misle da bi žena trebala platiti svome suprugu kad napravi ručak. Ili možda misle da bi država trebala platiti ženama svaki put kad doma naprave ručak, ali ne i muškarcima?


Zatim, briga o starijima. I to je ženski posao? Fakat nisam znao. Ono što u SDP-u ne znaju, to je da je briga o starijima zakonska obveza. Pa kako bi i mogli znati, oni su donosili taj zakon.

Kuhanje, spremanje doma i peglanje su rodno neutralni poslovi, a briga za starije je zakonska obveza.

Ako država treba plaćati ljudima svaki put kad očiste svoj stan, otkud državi novac za to? Pogađate, od tih istih ljudi. Baš slatko. SDP opet zaslužio Nobela iz ekonomije.

Sljedeća parola pred izbore bi im trebala biti: "S SDP-om sigurno u 20. stoljeće!".

Izvor: Liberal.hrSamo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI