Domaće je najbolje: Napravi svoj kesten pire

FOTO: Autor/Izvor radiokriževci.hr

6.11.2020. | 13:14 | Karina Šiždrak
IZVOR: gastro.24sata.hr
Pregleda: 2237

Sezona kestena je počela! Napravi slavni pire i posluži ga uz tučeno vrhnje...Najdraži plodovi jeseni svakako su kesteni. Obožavamo ih jesti same, nekada ih ubacimo u rižoto, a kolači s okusom kestena visoko su na ljestvici favorita.

Domaće su verzije kesten pirea daleko najbolje, a osnovni je recept neočekivano jednostavan. Dodaj malo šlaga i uživaj u neodoljivoj slastici!

Potrebno vam je:


350 g oguljenih kestena


1 i pol šalica vode

100 g šećera vanilija ekstrakt ili sjemenke vanilije

Priprema: Ispeci kestene u pećnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta. Prethodno im zareži znak "X" na kori. Oguli i stavi u tavu s vodom, šećerom i vanilijom. Kuhaj miješajući oko 25 minuta. Izmiksaj sve u blenderu i spremi u staklenku.

Uživaj!




(Izvor:gastro.24sata.hr)

 




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
1. Da, izaći ću - 34,46%
2. Ne, neću izaći - 33,59%
3. Ne znam - 31,95%
Ukupno glasova: 4028
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI