Sočna torta od kesten-pirea i čokolade koja se priprema bez grama brašna

Sočna torta od kesten-pirea i čokolade koja se priprema bez grama brašna

Torta
(FOTO: shutterstock)

17.11.2020. | 12:56 | zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.hr
Pregleda: 3754

Ova torta od kestena i čokolade bez brašna i šećera idealna je za početnike jer je jednostavna za pripremu i što je najvažnije - svi koji je probaju ostat će bez riječi.

SASTOJCI ZA TORTU OD KESTENA I ČOKOLADE:225 grama tamne čokolade
6 jaja
prstohvat soli
125 grama maslaca
40 dag kesten pirea
2 žlice ruma

PRELJEV OD ČOKOLADE:

100 grama tamne čokolade
250 mililitara vrhnja za šlag
po želji nekoliko kapi ekstrakta od vanilije

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

2. Odvojite bjelanjke od žutanjaka i u posebnoj posudi uz dodatak malo soli istucite bjelanjke u snijeg. U drugoj posudi izmiksajte žutanjke, kesten pire i maslac.

3. U smjesu lagano dodajte polovicu snijega od bjelanjaka, rum i rastopljenu čokoladu. Sve izmiksajte te u smjesu dodajte i ostatak snijega.

4. Kalup za tortu premažite s malo maslaca i posipajte s krušnim mrvicama ili obložite papirom za pečenje te smjesu prelijte u kalup.Pustite tortu da se peče između 40 i 50 minuta. Nakon pečenja pustite je da se ohladi.

Napomena: Torta mora ostati nešto mekša u sredini. Ako koristite trik s čačkalicom kako biste provjerili je li torta pečena, vodite računa da čačkalica ne smije izaći potpuno čista.

Priprema preljeva:

1. Izmrvite čokoladu i otopite je na pari. Prelijte sa slatkim vrhnjem, dodajte nekoliko kapi ekstrakta od vanilije i miješajte dok ne dobijete jednobojnu, smeđu smjesu.

2. Dok je smjesa još vruća prelijte je preko torte.

Dobar tek!

izvor: www.zadovoljna.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni ovogodišnjim programom Zlatnih žica Slavonije u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI