Dan otvorenih vrata vojarne 123. brigade HV Požega

26.5.2022. | 12:51

Kristina Šimić

Pregleda: 3976

VEZANO

Održan Dan otvorenih vrata policije u Pakracu
GODINE IH NISU RAZDVOJILE: 1. satnija 2. bojna jedna je od rijetkih u Požegi koja se i dan danas okuplja i druži
Ministarstvo odgovorilo na naš upit, evo što kažu o ovoj ruševini u Požegi
ZABRINUTI GRAĐANI: Ova ruševina u gradu propada godinama, puna je smeća i u njoj se kote štetočine
Održan Mimohod pobjednika, branitelja i građana kao spomen obilježja hrvatskim braniteljima
Završeno natjecanje dragovoljnih ročnika u Požegi
Ministar Banožić dragovoljnim ročnicima:ʺVi ste budućnost Hrvatske vojskeʺ
Završila izobrazba 57. naraštaja Temeljne dočasničke izobrazbe u Požegi
Obilježena 28. obljetnica osnutka Dočasničke škole „Damir Tomljanović Gavran“
U Požegi prisegnulo 190 ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju

FOTO: K.Š.

26.5.2022. | 12:51 | Kristina Šimić
Pregleda: 3976

Povodom obilježavanja Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske te 31. obljetnice ustrojavanja HV-a, danas su za građane  organizirani Dani otvorenih vrata u vojarnama HV-a. Više o danu otvorenih vrata u vojarni 123. brigade u Požegi rekao je pukovnik Ivica Kordić iz Središta za obuku i doktrinu logistike Požega, na dužnosti časnika za obuku i doktrinu.-Vojarna 123. brigade je dom više od jedne postrojbe. Imamo Središte za obuku i doktrinu logistike koja se bavi osposobljavanjem vojnika i dočasnika logističkih specijalnosti. Imamo Dočasničku školu koju provodi izobrazbu dočasnika te imamo Bojnu za temeljnu vojnu obuku. Danas smo na taktičko-tehničkom zboru pripremili jedan spoj tradicija iz Domovinskog rata, uključujući naoružanje i prvo improvizirano oklopljeno vozilo iz Domovinskog rata, pod nazivom „Sokol 100“. Iza toga imamo postav dragovoljnog služenja vojnog roka, gdje se naši gosti mogu upoznati s načinom selekcije i izobrazbom na temeljnoj vojnoj obuci.
Kad spajamo staru tradiciju iz Domovinskog rata prikazujemo suvremeno vojno naoružanje i suvremenu vojnu opremu. Na jednom štandu je izloženo pješačko naoružanje, ubojna sredstva, pružanje  pomoći u terenskim uvjetima, zajedno s pripadajućom opremom i naoružanjem. Također, imamo postav vojne policije i možda najzanimljivije od svih radnih točaka su naši djelatnici službe prometa koji i u praktičnom djelu pokazuju na koji način se pruža tehnička potpora u terenskim uvjetima. Sredstva s kojima se provodi terenska obuka te sredstva s kojima se provodi i logističko osposobljavanje naših pripadnika.Iako je rok koji su imali za organizaciju i provedbu ovog taktičkog-tehničkog zbora bio kratak mi smo pozvali sve naše sugrađane, prijatelje ,udruge proistekle iz Domovinskog rata, a posebno smo se veselili posjeti naših najmlađih pripadnika od djece vrtiće dobi, preko osnovnoškolskog obrazovanja te srednjoškolskog obrazovanja, koje nam je ključno. Posebno tehnička zanimanja jer želimo spojiti ono što mi radimo s  njihovim znanjima iz srednjih škola koja stječu na našim obrazovnim ustanovama. Nadamo se dobro posjećenosti tijekom ovog dana te ovom prigodom pozivam sve zainteresirane da dođu- poručio je pukovnik Kordić.

 

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI