Cheesecake palačinke: Recept za neodoljive rolice od kremastog sira


(FOTO: Shutterstock)

13.5.2022. | 16:38 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 786

Blintz su židovske palačinke koji se najčešće pune sirom, bilo u slatkoj ili slanoj varijanti pa zatim kratko zapeku u tavi s maslacem kako bi bile hrskave i potom dovršavaju u pećnici. Tradicionalno se jedu na Blagdan sedmicu, odnosno Šavuot, ali popularne su u svako doba godine. Blintz se najčešće pune svježim sirom, ricottom ili mješavinom kremastog i svježeg sira u koji se dodaje jaje, šećer i vanilija.

Sastojci za blintz:

10 palačinki


330 g ricotte


115 g kremastog sira

1 jaje

3 žlice šećera u prahu

1 i 1/2 žličice ekstrakta vanilije

1 prstohvat soli

4 žlice omekšalog maslaca

pekmez za posluživanje

- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzija. Izmiksajte ricottu, krem sir, jaje, šećer u prahu i vaniliju dok se dobro ne sjedine. Žlicom stavljajte nadjev duž donje trećine svake palačinke, ostavljajući rub prazan sa svake strane. Preklopite donji rub tako da prekrijete nadjev, a zatim savijte obje strane u sredinu. Zarolajte palačinku od sebe, uvlačeći rubove dok motate, da dobijete uredni paketić.

- Otopite u tavi žlicu maslaca pa stavite nekoliko palačinki u tavu tako da ne bude gužva. Pržite oko 2 minute sa svake strane dok ne postanu hrskave i zlatne boje. Zatim ih prebacite u lim za pečenje obložen folijom. Ponovite s preostalim palačinkama. Pecite 10-ak minuta da se sir zagrije i stegne.

- Poslužite s pekmezom i prema želji šećerom u prahu.

(IZVOR: www.punkuferdnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI