London
15°C
Cloudy sky
4 m/s
76%
763 mmHg
03:00
15°C
04:00
15°C
05:00
14°C
06:00
14°C
07:00
14°C
08:00
15°C
09:00
16°C
10:00
17°C
11:00
18°C
12:00
18°C
13:00
18°C
14:00
19°C
15:00
20°C
16:00
19°C
17:00
19°C
18:00
19°C
19:00
18°C
20:00
17°C
21:00
17°C
22:00
16°C
23:00
16°C
00:00
15°C
01:00
15°C
02:00
15°C
03:00
14°C
04:00
13°C
05:00
13°C
06:00
12°C
07:00
12°C
08:00
14°C
09:00
15°C
10:00
17°C
11:00
19°C
12:00
19°C
13:00
21°C
14:00
22°C
15:00
22°C
16:00
23°C
17:00
23°C
18:00
23°C
19:00
23°C
20:00
22°C
21:00
22°C
22:00
20°C
23:00
19°C

BRZA TORTA: Recept za sočni cheesecake s okusom limuna


(FOTO: Getty Images)

19.1.2023. | 09:58 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 1768

Da se sir i limun vole, nije tajna, a uz malo tradicionalnog talijanskog likera od limuna torta koja vam je možda već i dosadila dobit će pravo sezonsko osvježenje.

 

Ako vam oblik torte i ritual izrezivanja prve kriške iz kruga ne odgovaraju iz bilo kojeg razloga, recimo ako želite desertom ponuditi goste dva dana zaredom, jednostavno je napravite u pravokutnom kalupu i voilà - dobili ste kolač od sira s limoncellom!


 


Ovaj recept samo je malo izmijenjen klasični recept za cheesecake – biskvit od gotovih keksa i jednostavna krema od sira, pa će i ova torta biti gotova vrlo brzo, za dvadesetak minuta. Ipak, suzdržite se od kušanja čim je izvadite iz pećnice i pustite da se dobro ohladi i poveže.

 

Sastojci za tortu od sira s limoncellom:

Za biskvit:

 

240 g keksa od cjelovitih žitarica, izmrvljenih

50 g šećera

125 g maslaca, omekšalog

naribana korica jednog limuna

 

Za kremu:

 

500 g krem sira

135 g šećera

25 g ekstrakta vanilije

120 ml limoncella

2 jaja

 

 

Priprema torte od limuna s limoncellom:

Zagrijte pećnicu na 175 °C. Obložite lim za papirom za pečenje.

U posudi pomiješajte smrvljene kekse, šećer i naribanu limunovu koricu. Dodajte omekšali maslac, miješajte dok smjesa ne postane jednolična i utisnite je u kalup za pečenje. Pecite 8 minuta ili dok biskvit ne porumeni. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

U visokoj posudi miksajte srednjom brzinom krem sir, šećer i vaniliju dok se ne sjedine. Dodajte limoncello i nastavite miksati dok smjesa ne postane glatka, dodajte cijela jaja i miksajte još malo. Kremu izlijte na ohlađeni biskvit i pecite 20 minuta ili dok se nadjev ne zgusne. Hladite na sobnoj temperaturi oko sat vremena i onda još najmanje dva sata u hladnjaku.

Po želji pospite šećerom u prahu i ukrasite svježim ili ušećerenim kriškama limuna.

Uživajte i ponovite!

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
DESERT
HRANA
TORTA
LIMUN

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li nedjeljom na sv. misu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI