Body Art: Darijo Marković osvojio prvo mjesto u bench presu


(FOTO: R.M.)

27.2.2023. | 10:21 | R.M.
Pregleda: 2491

Za vikend 24, 25 i 25.2.2023. u Pitomači održano je prvenstveno Hrvatske u powerliftingu i bench pressu. Powerlifting klub Body Art imao je dvoje odličnih natjecatelja.

Prvog dana natjecao se Darijo Marković i osvojio prvo mjesto u bench presu, podigavši osobni rekord 157,5 kg. Osim pobjede u kategoriji do 105 kg, Master I, tim rezultatom osvojio je i treće mjesto u apsolutnoj kategoriji.
Drugog dana, u subotu, nova natjecateljica Body Art-a, Magdalena Farina, kadetkinja (subjunior) izlazi na svoje prvo državno prvenstvo. Natjecala se u kategoriji subjunior (kadeti) +84 kg. Samo dva tjedna prije natjecanja bila je bolesna. Crijevna viroza ju je jako iscrpila, danima nije mogla jesti ni trenirati. Ipak, nekoliko dana prije državnog, situacija se popravila, vratila se treninzima i nastupila. I to kako. Čučanj 120 kg, bench press 45 kg i mrtvo dizanje 140 kg! 
"Sve discipline je popravila u odnosu na svoje prvo natjecanje prije 3 mjeseca (ovo je njenom ukupno drugo natjecanje). Bench press je mogao bolje, ali s obzirom na bolest i ovaj lift od 2,5 kg više je dobar. Kao trener sam prezadovoljan njenim pristupom sportu i svojim obvezama.Trebao je nastupiti i Leon Dokša, ali on nije zadovoljio vagu. Trebao je nastupiti u kategoriji subjunior do 93 kg. Šteta, jer prošle 3 godine bio je apsolutno najbolji kadet Hrvatske, a ovo mu je zadnja kadetska godina.", ističe trener Robert Međugorac. 

Sada slijedi odmor, a zatim kreću pripreme za natjecanje u bench pressu u svibnju i powerliftingu u lipnju. Do sada su oba natjecanja održavana isti vikend, ali sada su prvi put razdvojena.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI