Biskup Antun primio episkopa Jovana

FOTO: Požeška biskupija

26.5.2023. | 08:56 | Požeška biskupija
Pregleda: 729

Prigodom Duhova, svetkovine ekumenske molitve za jedinstvo kršćana, 25. svibnja 2022. susreli su se u Biskupskom domu u Požegi biskup Antun Škvorčević, predsjednik Biskupske komisije HBK za ekumenizam i pakračko-slavonski episkop Jovan, u čijoj je pratnji bio đakon Milan Tomašević i podđakon Ratko Radanović.

Episkop Jovan izvijestio je biskupa Antuna o zasjedanju Svetog arhijerejskog sabora Srpske Pravoslavne Crkve, održanog u Beogradu od 14. do 20. svibnja ove godine, i predstavio episkopa Kirila Bojovića, izabranog administratora Mitropolije zagrebačko-ljubljanske. Razmotrili su neka aktualna pitanja iz odnosa dviju Crkava u Hrvatskoj te određene pastoralne probleme, povezane s društvenim procesima u svijetu i kod nas.

I ovom prilikom biskup Antun i episkop Jovan složili su se kako je kultura susreta i dijaloga, međusobno uvažavanje, poštovanje, povezanost i djelovanje s evanđeoskih polazišta od osobitog značenja za naše odnose kako bismo izbjegli zamke podjela i nepovjerenja, te mogli izvršiti svoje duhovno poslanje u našem društvu.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI