Biskup Antun primio episkopa Jovana

FOTO: Požeška biskupija

26.5.2023. | 08:56 | Požeška biskupija
Pregleda: 990

Prigodom Duhova, svetkovine ekumenske molitve za jedinstvo kršćana, 25. svibnja 2022. susreli su se u Biskupskom domu u Požegi biskup Antun Škvorčević, predsjednik Biskupske komisije HBK za ekumenizam i pakračko-slavonski episkop Jovan, u čijoj je pratnji bio đakon Milan Tomašević i podđakon Ratko Radanović.

Episkop Jovan izvijestio je biskupa Antuna o zasjedanju Svetog arhijerejskog sabora Srpske Pravoslavne Crkve, održanog u Beogradu od 14. do 20. svibnja ove godine, i predstavio episkopa Kirila Bojovića, izabranog administratora Mitropolije zagrebačko-ljubljanske. Razmotrili su neka aktualna pitanja iz odnosa dviju Crkava u Hrvatskoj te određene pastoralne probleme, povezane s društvenim procesima u svijetu i kod nas.

I ovom prilikom biskup Antun i episkop Jovan složili su se kako je kultura susreta i dijaloga, međusobno uvažavanje, poštovanje, povezanost i djelovanje s evanđeoskih polazišta od osobitog značenja za naše odnose kako bismo izbjegli zamke podjela i nepovjerenja, te mogli izvršiti svoje duhovno poslanje u našem društvu.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI