Argentinski trik za savršeni okus: Recept za božanstveni umak gotov za 5 minuta


(FOTO: Shutterstock)

23.11.2022. | 09:08 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 1367

Chimichurri je omiljeni argentinski umak od začinskog bilja, koji je izvrstan pratilac piletini, svinjetini, janjetini, ali i jelima od krumpira i drugog povrća. Argentinci ga najviše vole uz sočne odreske i meso s roštilja, a u njihovoj je gastronomiji toliko popularan da ima status rituala, baš kao što je ispijanje čaja u Britaniji.

Iako na prvi pogled izgleda poput talijanskog pesta, okus je drukčiji, a ako ga još niste kušali, mogao bi vas oduševiti osvježavajućim, ali punim okusom.

 


Sastojci za chimichurri:


25 g svježih listića peršina

25 g svježih listića korijandra

5 g svježih listova mažurana

2 češnja češnjaka

½ čajne žličice naribane korice limete

2 žlice svježe iscijeđenog soka limete

2 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja

¼ čajne žličice soli

¼ čajne žličice mljevene crvene paprike

Priprema chimichurrija:

U blenderu izmiksajte sve sastojke dok ne dobijete zeleni i mirisni umak te ga poslužite uz mesna jela. Umak će imati najbolji okus ako koristite najsvježije začinsko bilje.

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)




VIŠE NA TEMU:
HRANA
UMAK
MESO
RECEPT
IDEJA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI