Ante Mandarić krenuo u izbornu utrku: „Ako je Ustavni sud zabranio Milanoviću da se kandidira isto je morao napraviti i županima“

FOTO: Hrvatski sabor/ Ustupljena fotografija

31.3.2024. | 18:37 | Redakcija 034
Pregleda: 3860

Čitatelji ocijenili:

5

U izbornu utrku na ovim parlamentarnim izborima uključio se i Ante Mandarić, donedavni glavni urednik 034 portala.

Nalazi se na listi Socijaldemokrata, br. 13, kandidat 14. Važno je napomenuti kako je kroz njegov dugogodišnji novinarski rad otkriven niz afera na području Požeško-slavonske županije od kojih su financiranje hotela na Rabu kroz Projekt Slavonije, Baranje i Srijema, prijevara vezana uz EU novac za izgradnju nove zgrade vinarije u Kutjevu vrijedne sedam milijuna eura te nenamjensko trošenje sredstava za izgradnju škole u Pleternici samo neke od značajnijih.

Ovim putem prenosimo njegovu prvu objavu s društvenih mreža otkako je i službeno postao kandidat za Hrvatski sabor:


„Dragi prijatelji, na početku ove kampanje i prije nego što se krene o temama koje su ključne za Slavoniju, evo jedan kratak osvrt na jednu nacionalnu temu.


Ustavni sud je odlučio da se predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović ne smije kandidirati na ovim izborima jer to nije spojivo s njegovom dužnosti predsjednika.

S tim se djelomično slažem, nitko se ne smije kandidirati čija dužnost nije spojiva s obnašanjem dužnosti zastupnika u Hrvatskom saboru. Gdje vidim veliki problem, i to toliki da čak i ovi izbori mogu biti ugroženi, a to je da se na listama nalaze županice i župani.

Dovoljno je pogledati samo našu 5. izbornu jedinicu i primjer HDZ-ove liste. Kad malo razmislimo, pa što oni rade, nije li to isti problem? Paradoksalno, njima Ustavni sud to ne brani, iako biti zastupnik u Hrvatskom saboru nije spojivo s dužnosti župana, shodno tome, mišljenja sam da Ustavni sud donosi neujednačene i selektivne odluke, a što znači da njihova odluka, ali i takve kandidature nisu valjane! Kome se žaliti? Nažalost nikome.

Koliko birače smatraju za budale, dovoljno je pogledati nositelje lista, a koji sigurno neće ići u Hrvatski sabor jer su već zastupnici u EU parlamentu i slično. E to se neupitno zove prevara birača! Nije samo HDZ taj koji manipulira. Na listi SDP-a imate Predraga Freda Matića, kod drugih imate Kolakušića, Sinčića koji zasigurno neće prijevremeno napustit EU parlament, ili čak niti ne smiju, a kandidirali su se za Hrvatski sabor? To je pravo pitanje za Ustavni sud. Ispada da oni smiju, a Milanović ne smije?

Prevara naroda i birača ne može biti očitija od ove prevare! Kad znate da neće u Hrvatski sabor, nemojte im davati glas. Počnite s ovim izborima i kažite dosta! Imate alternativu!

Birajte listu 13., kandidat 14.

Vaš Ante Mandarić

Ispod članka se nalazi anketa s pitanjem:”Smatrate li izbornom prevarom stavljanje kandidata na listu koji imaju nespojivu dužnost sa saborskom?”

ANKETA
Smatrate li izbornom prevarom stavljanje kandidata na listu koji imaju nespojivu dužnost sa saborskom?
Kliknite na jedan od ponuđenih odgovora.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI