Rezultati: Hoće li u Sabor istrošeni političari ili će birači dati prednost mlađima?

Anketa: Hoće li u Sabor istrošeni političari ili će birači dati prednost mlađima?
(FOTO: 034 portal)

19.3.2024. | 20:42 | Redakcija 034
Pregleda: 2565

Ispod članka Doznajemo koga su lokalni HDZ-ovci predložili za Sabor postavili smo anketu s pitanjem Koga smatrate najboljim HDZ-ovim kandidatom za Hrvatski sabor?

Kao ponuđeni odgovor nalazile su se osobe koje je požeško-slavonski HDZ službeno poslao kao prijedlog za HDZ-ovu listu u V. Izbornoj jedinici u Zagreb, a to su: Antonija Jozić, Željko Glavić, Anamarija Blažević, Josip Budimir, Borislav Miličević, Dalibor Bardač te Slobodan Katunar.

U trenutku pisanja ovog članka u anketi je sudjelovalo 2209 ispitanika, a rezultati su sljedeći: Antonija Jozić (38,48%), Josip Budimir (23,18%), Borislav Miličević (23,00%), Željko Glavić (6,52%), Dalibor Bardač (3,58%), Slobodan Katunar (3,03%) te Anamarija Blažević (2,22%).


Antonija Jozić kao predsjednica požeško-slavonskog HDZ-a i aktualna županica očekivano je osvojila najviše glasova. Na visokom drugom mjestu našao se mladi i dugogodišnji gradonačelnik Kutjeva, Josip Budimir, a koji je usput rečeno i član Nacionalnog odbora HDZ-a. Treće mjesto zauzeo je prof. dr. sc. Borislav Miličević, aktualni je predsjednik najbrojnijeg HDZ-ovog odbora, GO Požega, a također zamjenik je gradonačelnika Požege. Uz to, Miličević je dekan Fakulteta turizma i ruralnog razvoja Požega, a ovim mjesto može biti zadovoljan jer je osvojio daleko više glasova nego li mu neformalni šef Glavić. Četvrto mjesto zauzeo je dr. sc. Željko Glavić, nekadašnji dugogodišnji ravnatelj OŽB Požega i aktualni gradonačelnik Požege. Možemo reći kako je s obzirom na svoje iskustvo i funkciju podbacio osvojivši tek 6,52% glasova. Na petom mjestu je dugogodišnji načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač. Na šestom mjestu nalazi se bivši zamjenik gradonačelnika Lipika, Slobodan Katunar koji je osvojio tek 3,03% glasova. Na posljednjem sedmom mjestu nalazi se aktualna zastupnica u Hrvatskom saboru Anamarija Blažević koja je osvojila samo 2,22% glasova, a koja bi ovaj put mogla izvjesiti s liste.


Hoće li u udobne saborske fotelje ići istrošeni političari ili će birači i HDZ prednost dati mlađim političarima poput Josipa Budimira, tek ostaje za vidjeti.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI