NASLOVNADRUŠTVO
Ako ne više, onda ne ni manje od petog mjesta!?

FOTO: Franjo Memedović

Ako ne više, onda ne ni manje od petog mjesta!?

20.3.2019. 08:49 | Franjo Memedović PREGLEDA: 1909

Do početka proljetnog dijela prvenstvene utrke u 2. ŽNL Požeško-slavonskoj ( 07.04. ) preostala su još nešto malo više od dva tjedna. Svi klubovi ove lige već su u punom trenažnom procesu i u fazi odigravanja pripremnih utakmica. Prvenstvenu utrku treba dočekati dobro pripremljen jer ove godine dogodit će se velike promjene u sustavima natjecanja, pa svi žele te promjene dočekati sa što bolje zauzetih pozicija.

I nogometaši Hrvatskog dragovoljca iz Brodskog Drenovca, kao članovi ove lige, ozbiljno su shvatili izazov najavljenih promjena i prije nego inače krenuli su s pripremama za novu sezonu, istina bez svog kapetana i najboljeg strijelca, Pave Nikolića, koji je ove zime prešao u redove trećeligaša Slavije iz Pleternice, gdje se prema prvim pokazateljima vrlo dobro snašao. Ali po onoj narodnoj, koga nema bez njega se mora.
Ove zime dragovoljcima je pristupila nekolicina igrača sa strane, s kojima je trener Hrvatskog dragovoljca, Željko Matijević, jako zadovoljan. Inače trener drenovačkog županijskog drugoligaša na raspolaganju ima dvadesetak nogometaša, što mu čini dobru osnovu da posloži ekipu koja može napraviti dobar rezultat. A na pitanje, što bi to trebao ovog proljeća biti dobar i pravi rezultat, Matijević odgovara, minimalno osvajanje petog mjesta, što bi jamčilo ulazak u 1. ŽNL Požeško-slavonsku.

U dosadašnjem pripremnom razdoblju , nogometaši Hrvatskog dragovoljca odradili su desetak treninga i odigrali šest pripremnih utakmica, a do početka prvenstva u planu je još nekoliko. Veliki problem je održavanje treninga, jer igrači imaju razne obveze, tako da nije moguće organizirati treninge pri dnevnom svjetlu, pa se oni održavaju u večernjim satima pri improviziranoj rasvjeti. U Drenovcu se nadaju da ovaj problem i ovo mučenje neće još dugo potrajati, jer prema nekim najavama iz Grada Pleternice, uskoro bi na drenovačkom stadionu Hrvatskih vitezova trebala započeti montaža i instalacija rasvjete. Uz ulazak u 1. ŽNL Požeško-slavonsku, postavljanje rasvjete na stadionu Hrvatskog dragovoljca, svima u Drenovcu bila bi to velika nagrada i priznanje za dvadesetpetogodišnji rad, čiju će godišnjicu iduće godine proslaviti.

foto i tekst: Franjo Memedović

Tagovi: sport, nogomet, stadion, drenovac