Gradonačelnik Budimir: Socijalna osjetljivost kao znak doraslosti funkciji

Stigma
(FOTO: Mydario.com)

3.4.2024. | 18:13 | 034 Portal
Pregleda: 1364

Iako je idući tekst na društvenim mrežama gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir objavio prije gotovo dva mjeseca, mi smo ga tek sada uočili, pa nam se učinio zanimljivim te smo ga odlučili prenijeti na 034 portal. Možda je kasno, ali nikad prekasno za razmišljanje.

"Iako nisam posebno utjecajna, ali ipak jesam javna osoba, ponukan nekim događajima imam potrebu poslati poruku svima kojima će ona nešto značiti i do kojih će doprijeti.

NEMOJTE STIGMATIZIRATI I OSUĐIVATI DRUGE LJUDE!!!


Bez obzira na njihovu vjeru, rasu, govor, orijentaciju, pripadnost…


Želim reći da niste vi podarili živote tim osobama, one su vlastita bića koja donose svoje životne odluke koje, minimalno što možete, jest poštivati, a ne osuđivati.

Svakome će suditi onaj koji nije niti jedan od nas, ali morate shvatiti da svakom stigmom, ismijavanjem, vrijeđanjem, omalovažavanjem stvarate drugima osjećaj nesigurnosti, srama, nemoći, osude te činite iznimno loše stvari tim ljudima, a isto tako njihovim obiteljima. Posljedice vaših osuda mogu biti katastrofalne za pojedinca.

Stoga, ono sto je vama šala, nekome može biti poticaj na “bježanje” s ovog svijeta prožetog netolerancijom i mišlju kako postoji obrazac po kojem svi ljudi trebaju izgledati, a moram vas razočarati da to nije tako.

Zaključak: tolerancija i snošljivost, podrška i ljubav ne koštaju puno, a mogu spasiti puno života.

Vi sad odlučite koji ćete biti - suci ili spasitelji?"

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI