28. Hrvatski festival jednominutnih filmova održat će se 11. srpnja na Trgu Sv. Trojstva

18.6.2020. | 15:47

pozega.hr
IZVOR: pozega.hr

Pregleda: 2170

Ilustracija
(FOTO: pozega.hr)

18.6.2020. | 15:47 | pozega.hr
IZVOR: pozega.hr
Pregleda: 2170

Na zadovoljstvo ljubitelja filmske umjetnosti, 28. Hrvatski festival jednominutnih filmova ipak će se održati i to 11. srpnja na Trgu Sv. Trojstva u Požegi, no bez stranih gostiju. Ovogodišnji festival bit će održan kao DRIVE-IN festival, odnosno postojat će mogućnost gledanja filmova iz automobila, dok će ostali gledatelji filmove moći pogledati iz kafića na Trgu. Na ovogodišnji natječaj pristiglo je 437 filmova iz 40 zemalja sa svih kontinenata svijeta, a nove zemlje su Alžir, Južnoafrička Republika i Kazahstan. Na dosadašnjih 28 festivala bilo je prijavljeno oko 8000 filmova iz ukupno 91 zemlje svijeta.

Podršku festivalu dao je i gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić.

- Naš festival je jedinstven u svijetu i uvijek je bio inovativan i drugačiji. Unatoč teškim uvjetima uspjeli smo se dogovoriti kako ipak festival održati i prilagoditi da zadovolji sve potrebne mjere. Pozivam vas da u što većem broju dođete na naš festival i pogledate filmove koji su pristigli iz cijeloga svijeta. – poručio je gradonačelnik Puljašić.


Hrvatski festival jednominutnih filmova najstariji je međunarodni filmski festival utemeljen u Hrvatskoj. Festival njeguje specifičnu formu – jednu minutu koja je, bez obzira na žanr, itekako izazovna i poticajna za kreativnost autora, a svake godine u Požegi okupi natjecatelje i goste iz cijeloga svijeta.


- Ovo je drugi puta u relativno dugoj povijesti ovoga festivala da smo mijenjali termin, ali ovo sada je bila posebna situacija. Ovaj festival bi trebao biti u stilu drive-in kina, imat ćemo veliki ekran na trgu te će dio gledatelja moći filmove gledati iz svojih automobila pa ćemo zapravo imati više gledatelja nego što bismo imali u kazalištu tako da Požežani neće biti zakinuti. Zadovoljni smo i pristiglim brojem filmova koji nije ništa manji nego prethodnih godina. Žiri je i ove godine međunarodni i već je dobio filmove tako da će proglašenje uslijediti odmah po završetku prikazaivanja, dok ove godine glasanja publike neće biti. – rekao je direktor festivala Željko Balog.

Parkirno mjesto za gledanje iz automobila možete osigurati od 06. do 9. srpnja 2020. (broj mjesta je ograničen) na broj 098 520560, mailom: [email protected] ili u art kinu (Grgin dol 20) od 18 do 20 sati. Ulaz na festival je besplatan.


VIŠE NA TEMU:
FILM
JEDNOMINUTNI
POŽEGA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI