U Požegi održan 32. Hrvatski festival jednominutnih filmova: Grand prix osvojio film Passive & collective iz Indonezije

Hrvatski festival jednominutnih filmova
(FOTO: Hrvatski festival jednominutnih filmova)

11.6.2024. | 08:42 | PSŽ
IZVOR: pszupanija.hr
Pregleda: 1259

U Požegi je održan 32. Hrvatski festival jednominutnih filmova na koji je prijavljeno ukupno 737 filmova iz 69 zemalja svijeta, dok je 60 filmova odabrano za službeni program festivala.U konkurenciji filmova iz Vijetnama, Kube, Novog Zelanda i ostalih zemalja, Grand prix ovogodišnjeg, 32. Hrvatskog festivala jednominutnih filmova, pripao je filmu Passive & collective, autora Taufana iz Indonezije, a prvo mjesto i nagradu publike osvojila je Požežanka, Ema Letić s filmom Okrutni obrat života.
Drugo mjesto osvojili su Massimiliano Nocco i Filippo Principi iz Italije s filmom Happy new year, dok je treće mjesto osvojio Ignacio Rodó iz Španjolske s filmom Retrato.

Nagradu za najproduktivnijeg autora dobio je Rahim Moledina, najbolji turističko-promotivni jednominutni film je Blizu, bliže, Varaždin, Krunoslava Weinperta, pobjednik u kategoriji putnih jednominutnih filmova je Bernhard Zimmermann iz Njemačke, dok je najbolji jednominutni film generiran AI tehnologijom, onaj Petera Vadoczog iz Mađarske.Organizator Hrvatskog festivala jednominutnih filmova i ove godine je GFR Film-Video Požega te su osim projekcije službenog programa, za vrijeme trajanja festivala priređene projekcije jednominutnih filmova s prijašnjih festivala, literarni natječaj te izložba fotografija.

izvor: pszupanija.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI