ČAK 245 DANA IZA REŠETAKA: Slavoncu država mora platiti 13 tisuća eure odštete jer su ga nevinog strpali u zatvor

Požeški zatvor dobio novog zatvorenika, evo što je skrivio...
(FOTO: istockphoto)

30.7.2023. | 15:50 | glas-slavonije.hr
IZVOR: glas-slavonije.hr
Pregleda: 6389

39-godišnjem Slavoncu Ministarstvo pravosuđa mora isplatiti 13.006,84 eura jer je u pritvoru osječkog zatvora, nevin, proboravio 245 dana, piše Glas Slavonije.

Uhićen je 26. srpnja 2014. godine na graničnom prijelazu "Požane" u Istri, nakon čega je prepraćen u istražni zatvor u Osijeku. Odmah mu je određen istražni zatvor, zbog sumnje da je počinio razbojstvo. Tada je imao 23 godine.

Nakon uhićenja policajci su ga prevezli u u policijsku postaju u Osijek, gdje su mu govorili da prizna kazneno djelo, ali mu nisu govorili koje navodi se u rpesudi Kasnije su mu rekli da je počinio pljačku i tada ga stavljaju u red za prepoznavanje, bez nazočnosti odvjetnika. Poslije su mu rekli da ga je jedna žena, koja se tresla i koju je bilo strah, prepoznala kao razbojnika, prenosi presudu Glas Slavonije.


Nakon okončanja kaznenog postupka, sada 32-godišnjak je presudom Županijskog suda u Osijeku od 27. ožujka 2015., oslobođen optužbe za razbojstvo, a istoga dana mu je bio ukinut istražni zatvor. Oslobađajuću presudu potvrdio je Vrhovni sud 16. svibnja 2018., te je ona postala pravomoćna.


Tijekom boravka u zatvoru navodi da je psihički bio jako loše. Pio je tablete za smirenje, boravio u prostoriji s još 12 drugih zatvorenika kojih se bojao pa su ga transferirali u drugu sobu, gdje je bio s ratnim zločincima, a kada je bio pušten, odmah je otišao u inozemstvo. Nakon uhićenja psihički je bio jako loše, poslije toga je počeo piti, imao je strah prelaska preko granice, međutim kako je upoznao svoju buduću suprugu i s kojom ima dijete, sada više ne pije, a i kako je sada Europska unija, granicu može prijeći bez straha.

(IZVOR: www.glas-slavonije.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI