16. siječnja u Glazbenoj školi Požega održat će se inauguracija novog klavira uz koncert pijaniste Aljoše Jurinića

9.1.2020. | 13:00

Mladen Mirković

Pregleda: 2754

VEZANO

IMAMO PREDSJEDNIKA: Zoran Milanović prisegnuo za predsjednika Republike Hrvatske
Marijan Đuzel održao koncert u Glazbenoj školi Požega
GLAZBENA ŠKOLA POŽEGA: Antea Glavaš dobitnica stipendije Zaklade Marin Čilić
GLAZBENA ŠKOLA POŽEGA: Povijesni uspjeh učenika na Županijskom natjecanju komornih sastava
Antea Glavaš osvojila GRAND PRIX na 8. Međunarodnom natjecanju tamburaša
Pridružite se otvorenju VII. međunarodnog natjecanja dječjih zborova VALLIS AUREA CANTAT – 2022.
Glazbena škola Požega: Akademski tamburaški orkestar Strossmayer održao koncert
Danas je održana druga svečana sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Pleternice
U hamburškoj tvornici klavira Steinway & Sons, Glazbena škola Požega odabrala dragulj koji će krasiti Koncertnu dvoranu
Održan koncert povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u Glazbenoj školi Požega

FOTO: M.M.

9.1.2020. | 13:00 | Mladen Mirković
Pregleda: 2754

Danas je u Glazbenoj školi Požega održana tiskovna konferencija na kojoj je najavljena inauguracija novog koncertnog klavira.

"Na klaviru će nastupiti trenutno najpoznatiji hrvatski pijanist, mladi pijanist u svijetu Aljoša Jurinić. Za njega smo se odlučili iz više razloga, njegove brojne nagrade i nastupi po cijelom svijetu govore same za sebe, između ostaloga jedna od njegovih najvećih referenci je pobjeda na natjecanju Roberta Šumana. Ono što ga je isto proslavilo je odlazak u finale na međunarodnom natjecanju Chopina u Varšavi.
Moram napomenuti da je on požeški zet, oženio je Mariju Pranjić, našu klaviristicu koja je kod nas završila srednju školu i nakon toga je otputovala dalje na studij. Inauguracija klavira će se održati u četvrtak 16. siječnja 2020. godine, s početkom u 19,30 sati. Ulaz je besplatan, na to smo se odlučili unatoč troškovima koje imamo za nastup gospodina Jurinića.

Evo kao znak zahvalnosti i gradu i županiji i svim našim vjernim pratiteljima, a između ostaloga i roditeljima naših učenika.Koncertni klavir kako smo i prije najavljivali je milijunski projekt, točnije koštao je milijun 260 tisuća kuna. Što se tiče pomoći za njegovu kupnju smo od našeg osnivača, Požeško-slavonske županije dobili 365 tisuća kuna, od Grada Požege dobili smo 500 tisuća kuna, a ostala sredstva smo prikupili sa sitnim sponzorima i s našom višegodišnjom štednjom." - rekao je ravnatelj Glazbene škole Požega, Alen Kovačević."Čestitam ravnatelju na izvrsnom vođenju naše Glazbene škole, koja je ne samo u uskim prostorima zauzela primat, svakako je na ponos i županije i svih gradova i općina. Glazbena škola ima svoje dijelove izvan grada Požege, s druge strane čestitam na inicijativi, jer od prvoga dana nije se išlo po modelu nastaviti raditi ili probati raditi kako bude, nego s velikim planovima, vizijom i modelom razvoja naše Glazbene škole realiziramo ovako velike i značajne projekte.Ponosni smo na našu Glazbenu školu koja bilježi izvanredne i vrhunske rezultate, a i vrlo je upisa kao i svake godine broj je gotovo uvijek povećan i to je dokaz da ste na vrlo visokoj razini. Odlučili smo prije sveg napraviti kapacitet udobnosti u ovom prostoru prije svega, napravili smo jednu našu koncertnu dvoranu sa stolicama koje su reprezentativne i tko god je do sada došao ostao je zadivljen i kvalitetom uređenja, a to je nešto što je upravo županija poklonila Glazbenoj školi u vrijednosti oko 800 tisuća kuna.

Na početku kada sam čuo kolika je cijena klavira bilo je “Oh, ajme meni! Što ćemo sada?“, a s druge strane smo rekli: “Dobro, hajdemo probati pronaći model kako da to isfinanciramo…“. Evo, kada se želi nešto napraviti i to se realizira uz potporu županije i mi ćemo nastaviti Glazbenu školu podupirati u projektima." - rekao je župan Alojz Tomašević

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI