16. siječnja u Glazbenoj školi Požega održat će se inauguracija novog klavira uz koncert pijaniste Aljoše Jurinića

FOTO: M.M.

9.1.2020. | 13:00 | Mladen Mirković
Pregleda: 3224

Danas je u Glazbenoj školi Požega održana tiskovna konferencija na kojoj je najavljena inauguracija novog koncertnog klavira.

"Na klaviru će nastupiti trenutno najpoznatiji hrvatski pijanist, mladi pijanist u svijetu Aljoša Jurinić. Za njega smo se odlučili iz više razloga, njegove brojne nagrade i nastupi po cijelom svijetu govore same za sebe, između ostaloga jedna od njegovih najvećih referenci je pobjeda na natjecanju Roberta Šumana. Ono što ga je isto proslavilo je odlazak u finale na međunarodnom natjecanju Chopina u Varšavi.
Moram napomenuti da je on požeški zet, oženio je Mariju Pranjić, našu klaviristicu koja je kod nas završila srednju školu i nakon toga je otputovala dalje na studij. Inauguracija klavira će se održati u četvrtak 16. siječnja 2020. godine, s početkom u 19,30 sati. Ulaz je besplatan, na to smo se odlučili unatoč troškovima koje imamo za nastup gospodina Jurinića.


Evo kao znak zahvalnosti i gradu i županiji i svim našim vjernim pratiteljima, a između ostaloga i roditeljima naših učenika.Koncertni klavir kako smo i prije najavljivali je milijunski projekt, točnije koštao je milijun 260 tisuća kuna. Što se tiče pomoći za njegovu kupnju smo od našeg osnivača, Požeško-slavonske županije dobili 365 tisuća kuna, od Grada Požege dobili smo 500 tisuća kuna, a ostala sredstva smo prikupili sa sitnim sponzorima i s našom višegodišnjom štednjom." - rekao je ravnatelj Glazbene škole Požega, Alen Kovačević."Čestitam ravnatelju na izvrsnom vođenju naše Glazbene škole, koja je ne samo u uskim prostorima zauzela primat, svakako je na ponos i županije i svih gradova i općina. Glazbena škola ima svoje dijelove izvan grada Požege, s druge strane čestitam na inicijativi, jer od prvoga dana nije se išlo po modelu nastaviti raditi ili probati raditi kako bude, nego s velikim planovima, vizijom i modelom razvoja naše Glazbene škole realiziramo ovako velike i značajne projekte.Ponosni smo na našu Glazbenu školu koja bilježi izvanredne i vrhunske rezultate, a i vrlo je upisa kao i svake godine broj je gotovo uvijek povećan i to je dokaz da ste na vrlo visokoj razini. Odlučili smo prije sveg napraviti kapacitet udobnosti u ovom prostoru prije svega, napravili smo jednu našu koncertnu dvoranu sa stolicama koje su reprezentativne i tko god je do sada došao ostao je zadivljen i kvalitetom uređenja, a to je nešto što je upravo županija poklonila Glazbenoj školi u vrijednosti oko 800 tisuća kuna.

Na početku kada sam čuo kolika je cijena klavira bilo je “Oh, ajme meni! Što ćemo sada?“, a s druge strane smo rekli: “Dobro, hajdemo probati pronaći model kako da to isfinanciramo…“. Evo, kada se želi nešto napraviti i to se realizira uz potporu županije i mi ćemo nastaviti Glazbenu školu podupirati u projektima." - rekao je župan Alojz Tomašević

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI