14. Štamparovi dani i ove godine okupili velik broj domaćih i međunarodnih stručnjaka

14.5.2022. | 15:10

Kristina Šimić

Pregleda: 1297

VEZANO

Međunarodnim kongresom Štamparovi dani započelo mjesec konferencija u Pleternici: “Vjerujem kako možemo postati kvalitetan centar za konferencije i kongrese”
Zašto se već godinama od javnosti skriva svečani zastor plaćen novcem Požežana?
Svečano proglašenje najboljih sportaša grada Požege za 2021. godinu održat će se 10. ožujka 2022.
Otvorena nova Croatia Poliklinika u Osijeku
Ovaj tjedan Pleterničani mogu doći u besplatan obilazak Muzeja bećarca
U Požegi se do kraja godine otvara McDonald’s
Pridružite se otvorenju VII. međunarodnog natjecanja dječjih zborova VALLIS AUREA CANTAT – 2022.
Mlada Valerija Šebalj otvorila frizerski salon u centru grada
OTVOREN MOST U SVILAJU: ʺU ovaj most je ugrađena ogromna želja povezivanja građanaʺ
Otvorenje orguljaških večeri u Katedrali u Požegi

FOTO: K.Š.

14.5.2022. | 15:10 | Kristina Šimić
Pregleda: 1297

Danas je u prostorijama Veleučilišta u Požegi svečano otvoren međunarodni kongres 14. Štamparovi dani. Više o održavanju 14. Štamparovih dana rekao je tajnik Udruge narodnog zdravlja Andrija Štampar, dr. Ino Kermc.Tema ovogodišnjih 14. Štamparovih dana ponovno su zdravi stilovi života. Zadnje dvije godine smo imali covid i postcovid temu, a sad smo se vratili na ono što je bazično, a to su zdravi stilovi života. Ovaj Kongres okuplja jako veliki broj domaćih i međunarodnih stručnjaka na polju javnog zdravstva, ne samo liječnika, nego i drugih struka i to nam je iznimno bitno jer zajedno surađujemo, uspostavljamo kontakte i dobivamo drugi aspekt, koji inače možda sami u svojoj struci nemamo. Za danas očekujemo stotinjak uzvanika, a jučer smo imali javnozdravstvenu akciju u Požegi, Pleternici i Velikoj, kao i akciju prevencije međuvršnjačkog nasilja u školi u Pleternici. Sve to ide pod Štamparove dane koji se već 14 godina uspješno održavaju- pojasnio je dr. Kermc.
Ispred Međunarodnog organizacijskog odbora okupljene je pozdravio prof. dr. Midhat Jašić.-Raduje me što već 10 godina imam priliku surađivati na ovom odličnom projektu, koji svakako daje doprinos zdravim životnim stilovima. Zahvaljujem se ponovno dr.sc. Ivanu Vukoji koji nas je uključio i organizirao ovaj međunarodni skup. Jedan od naših doprinosa je unaprjeđenje i udruženje za nutricionizam i dijetetiku gdje smo već objavljivali radove u jednom eminentnom časopisu „Hrana u zdravlju i bolesti“ pa ću vas pozvati da objavljujete i dalje. Urednik specijalnog izdanja je uvijek dr. Vukoja tako da smo ponosni na ovaj rad. Raduje me što je ove godine i Veleučilište zauzelo ovu važnu poziciju, jer svakako jedan ovakav skup, doprinosi imidžu i prepoznatljivosti Veleučilišta- rekao je profesor Jašić.Okupljene su također srdačnim pozdravima dobrodošlice pozdravili zamjenik gradonačelnika i dekan Veleučilišta prof. dr.sc Borislav Miličević koji se Udruzi narodnog zdravlja Andrija Štampar, zahvalio na plodonosnoj i dugogodišnjoj suradnji kao i na organiziranju 14. Štamparovih dana, izrazivši nadu da će suradnja nastaviti i u budućnosti.U ime županice Antonije Jozić te Požeško-slavonske županije,  pozdrave je uputio i dožupan Ferdinand Troha- Sretni smo i ponosni što su 14. Štamparovi dani ponovno u Štamparovom zavičaju, što smo ih izmakli iz opasnosti pandemijskih okvira te se nadam da ćete se u neposrednom kontaktu, družeći se i izmjenjujući iskustva na ovom Kongresu pronaći sve one potrebne zaključke koje će oplemeniti naše živote. Andrija Štampar je svojim radom oplemenio i zadužio svijet pa neka i ovi Štamparovi dani u Požegi daju zaključke koji će zdrave forme života isto tako oplemeniti- poručio je dožupan Troha.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI