NASLOVNAPOLITIKA
ʺUSKOK proširuje istragu protiv načelnika Općine Jakšić, Ivice Kovačevića!!ʺ

FOTO: 034 Portal

OPORBENA PETORKA OPĆINE JAKŠIĆ

ʺUSKOK proširuje istragu protiv načelnika Općine Jakšić, Ivice Kovačevića!!ʺ

4.12.2019. 10:20 | Oporbena petorka Općine Jakšić PREGLEDA: 4486

"Bura oko općine Jakšić se ne stišava a u kontekstu ispadanja iz ormara „kostura“ koji dobivaju svoju fizionomiju i slijed događanja.

Osnovano se sumnja da je cesta u naselju Tekić, koja vodi do mjesnog groblja odrađena bez potrebne dokumentacije sukladno zakonskim aktima. Dakle, postoji samo specifikacija za izvođenje pripremnih poslova (iste je odradila tvrtka u vlasništvu bratića načelnika Općine, a koja inače već godinama skrbi za nasipavanje poljskih putova, sanacije divljih deponija i drugih radova) u visini 60 tisuća kuna, no nema niti crtice oko postavljanja asfaltne mase.

Policijski izvidi su u tijeku, a ovdje podsjećamo na tada proročansku izjavu gsp. Franje Lucića, saborskog zastupnika. Kada je saznao na koji se način gore navedena cesta realizira, zapitao se (upoznao ga je i upozorio na kriminal jedan od zaposlenika Općine) „Jesu li oni normalni? Pa na taj će način teško ugroziti župana (tadašnjeg) i Županijsku upravu za ceste!"


No, niti on nije ništa poduzeo da spriječi takav način izvedbe niti je kasnije iste prijavio nadzornim institucijama.

Imamo saznanja da se interesna skupina sada živo bori i nastoji saznati tko je to prijavio s tako preciznim informacijama, optužujući jedni druge za nastale probleme.


No, ono što je još više tragičnije jest, kako Oporbena petorka saznaje, da to nije bila jedina cesta na području Općine koja se izvodila na taj nedozvoljeni način, već je to bio modus operandi i u nekim drugim situacijama. Ispituju se mnogi sudionici tog događaja koji obilježava mandat načelnika gsp. Kovačevića. No, da se istragama ne naslućuje kraj kazuje i sam istup načelnika na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća gdje kaže: „ Policija istražuje infrastrukturne radove na nogometnom igralištu NK Jakšić“. Isti su izvođeni zbog prelaska NK Jakšić u viši stupanj natjecanja (o tomu smo pisali). Znajući da NK Jakšić nema financijskih sredstava da zatvori konstrukciju, vrlo je upitno tko je platio radove? Isto je pitanje Oporbena petorka postavila na ljetnoj sjednici Općinskog vijeća čelniku NK Jakšić te zamjeniku načelnika gsp. Mili Barišiću, no isti je prvotno odgovorio da će dostaviti pismeni odgovor, ali naravno da to nije nikada učinio, po ugledu na načelnika Općine. Načelnik je imao za potrebu kazati i to da Oporbena petorka nije svjesna da je to jedini način kvalitetnog financiranja rada Udruga! Naravno da to nije istina, no bez obzira na sve ne smije se kršiti Zakon Republike Hrvatske, niti se imalo potrebe gurati NK Jakšić u viši stupanj natjecanja znajući da se isto ne može isfinancirati legalnim načinom.

Povjerenstvo općine Jakšić dodijelilo potporu za razvoj gospodarstva na području Općine.

Osvrnut ćemo se na još jedan intrigantan i vrlo zanimljiv slučaj koji se dogodio prije nekoliko dana.

Ideju za potporu razvoju gospodarstva na području općine Jakšić pozdravlja Oporbena petorka (isto smo tražili i prije dvije godine) u potpunosti. No, iza te i takve suvisle ideje ponovno se dogodio crni scenarij u koji su osobno involvirani načelnik, nekoliko vijećnika Općinskog vijeća te jedan zaposlenik Općine (točnost podataka možete vidjeti na stranicama Općine).

Kako? Na Javni poziv za dobivanje potpore su se između ostalih javili; načelnik Općine, potpredsjednik Općinskog vijeća, jedan vijećnik te zaposlenik Općine. Ukazujemo ovdje na proceduru, dakle članove Povjerenstva kao i obično bira osobno načelnik Općine. Ti na taj način izabrani članovi su nakon provedenog Javnog poziva sredstva potpore dodijelili; OPG u vlasništvu gsp. Ivice Kovačevića, načelnika Općine, potpredsjedniku Općinskog vijeća, jednom vijećniku te zaposleniku Općine!!??

Ovdje se ne radi samo o eklatantnom sukobu interesa već je problem daleko dublji. Najveća tragedija se ogleda u tomu što niti načelnik, a niti ostali prozvani na sjednici Općinskog vijeća nisu svjesni (ne žele biti) što su učinili s prvotno dobrom idejom. Čak su nas sve (vijećnike) pokušavali uvjeriti kako tu nema ništa spornog. Sjetimo se samo kako je, tj. načina na koji se prodavala državna zemlja na području Općine. Načelnik je bio čelnik Povjerenstva, načelnik i kupac, a za svoj rad je uzimao iz Općinskog proračuna 377,00 kuna bruto za svaki dan rada Povjerenstva. Niti to mu nije bilo ništa čudno, na žalost svih.

Na upit vijećnika Oporbene petorke“ nije li to sramotno s njegove i njihove strane“ (vijećnici koji su dobili potporu), uslijedio je odgovor načelnika: „Ti mene mrziš, mrziš svu moju obitelj, mrziš sve koji se prezivaju Kovačević!“, vidno uznemiren i pogođen pitanjem. Vijećnici Oporbene petorke ne mrze nikoga pa tako niti gsp. Kovačevića, to što on i nadalje poistovjećuje Općinu sa sobom je njegov najveći problem, ali i stanovnika Općine. Oporbeni su vijećnici prepuni ljubavi i razumijevanja za svakoga, no kada je u pitanju lopovluk i kriminal na području Općine, rukovode se nultom stopom tolerancije. Tako je bilo tako će i biti. Ima se za plaćanje puta u Francusku KUD „Slavoniji“ gdje je i on išao kao gost (pa uzeo dnevnice po povratku), ima se za infrastrukturne radove na igralištu NK Jakšić, no nema se niti lipe za pomoć unesrećenom i stradalom hrvatskom branitelju, dragovoljcu i invalidu Domovinskog rata!!?? Kako to objasniti ?

Oporbena petorka poziva sve vijećnike kao i načelnika, a koji su se okoristili potporom za razvoj gospodarstva da vrate novac u Općinski proračun ili odmah podnesu ostavke na svoje funkcije kako ne bi dalje derogirali institut Općinskog vijeća. Pitate se zacijelo kako se u svemu tomu postavlja predsjednik Općinskog vijeća? Nažalost, kao i do sada, nikako, za ništa nema svoj stav osim što u svemu bezrezervno podupire Općinskog načelnika, a zna se i zašto.

Na koncu želimo svima sretan i miran Dan općine te neka nas sve čuva Sveta Barbara, zaštitnica župe Jakšić."

Oporbena petorka općine Jakšić

M.R.

Tagovi: politika, jakšić, ivica kovačević, uskok, oporbena petroka

48 SATI NA 034PORTALU

.

Požežanin Ivan Vlahović kotira za zamjenika ministra poljoprivrede, naravno, ako SDP pobijedi

.

HRVATSKI STOČARI U STRAHU: U susjedstvu se pojavile opasne bolesti

.

Održana izvještajna skupština DVD-a Zakorenje

.

Josipu Fa potvrđen novi mandat na mjestu predsjednika pakračkih Mađara

.

Zabava profesionalnih vozača Slavonije i Baranje u Pleternici 18.1.2020.

.

OSVRT IZ ŠVICARSKE: ʺPovraća mi se kad pročitam neke komentare ispod članaka!ʺ

.

ZAKONSKE ODREDBE: Kada se brišu kazneni bodovi iz evidencije, a kada ćete ostati bez vozačke dozvole...

.

Pogledajte kako su domišljati učenici varali na testovima. Izdvojili smo neke od ideja...

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Građevinsko zemljište, Pleternica, 1193 m2

Rustik kamini

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Biskup Škvorčević primio episkopa Jovana

.

NIŠTA OD ZIMSKE IDILE: Snijeg tek površinski zabijelio Hrvatsku, ali iz HAK-a imaju važno upozorenje

.

Danas pretežno oblačno s snijegom

.

Drugo kolo Katoličke malonogometne lige Požeške biskupije

.

Savjet SDP u Požegi: Puni iznos poticaja na vrijeme i brže provođenje projekata

.

Subotnja šetnja i manifestacija “Zeleno-plavo” u Požegi 18.1.2020.

.

Na Trgu Graševine u Kutjevu održano Kutjevačko Vincelovo

.

CRNO JUTRO NA PROMETNICAMA BPŽ: Do prometne nesreće došlo zbog ne držanja dovoljnog razmaka između dva vozila

.

ZELENO-PLAVO: Požeško Vincelovo okupilo brojne izlagače i goste iz cijele Hrvatske

.

Zbog biljaka je iz grada otišla na obronke Papuka

.

Zaustaviti, pregledati i pretražiti, rastaviti, sastaviti automobil – sve to carina smije!

.

Antunovo u Gaju proslavljeno uz tradicionalni blagoslov i licitaciju domaćih životinja

.

Pakračka školska fotogrupa dobila nove fotoaparate

.

Krajem prosinca 2019. u evidenciji HZZ-a Područnog ureda Požega registrirane su 2.462 nezaposlene osobe

.

Što rade privatni detektivi kad ne žive u filmovima i crtićima?

.

KOBNO JUTRO: U prometnoj nesreći jedna osoba smrtno stradala

.

Danas pretežno oblačno uz rosulju i poledicu

FOTONALAZ

Parkiranje po pola crte ili preko crta? Koga briga… Bitno da smo parkirani!