NASLOVNAPOLITIKA
ʺUSKOK proširuje istragu protiv načelnika Općine Jakšić, Ivice Kovačevića!!ʺ

FOTO: 034 Portal

OPORBENA PETORKA OPĆINE JAKŠIĆ

ʺUSKOK proširuje istragu protiv načelnika Općine Jakšić, Ivice Kovačevića!!ʺ

4.12.2019. 10:20 | Oporbena petorka Općine Jakšić PREGLEDA: 4961

"Bura oko općine Jakšić se ne stišava a u kontekstu ispadanja iz ormara „kostura“ koji dobivaju svoju fizionomiju i slijed događanja.

Osnovano se sumnja da je cesta u naselju Tekić, koja vodi do mjesnog groblja odrađena bez potrebne dokumentacije sukladno zakonskim aktima. Dakle, postoji samo specifikacija za izvođenje pripremnih poslova (iste je odradila tvrtka u vlasništvu bratića načelnika Općine, a koja inače već godinama skrbi za nasipavanje poljskih putova, sanacije divljih deponija i drugih radova) u visini 60 tisuća kuna, no nema niti crtice oko postavljanja asfaltne mase.

Policijski izvidi su u tijeku, a ovdje podsjećamo na tada proročansku izjavu gsp. Franje Lucića, saborskog zastupnika. Kada je saznao na koji se način gore navedena cesta realizira, zapitao se (upoznao ga je i upozorio na kriminal jedan od zaposlenika Općine) „Jesu li oni normalni? Pa na taj će način teško ugroziti župana (tadašnjeg) i Županijsku upravu za ceste!"


No, niti on nije ništa poduzeo da spriječi takav način izvedbe niti je kasnije iste prijavio nadzornim institucijama.

Imamo saznanja da se interesna skupina sada živo bori i nastoji saznati tko je to prijavio s tako preciznim informacijama, optužujući jedni druge za nastale probleme.

No, ono što je još više tragičnije jest, kako Oporbena petorka saznaje, da to nije bila jedina cesta na području Općine koja se izvodila na taj nedozvoljeni način, već je to bio modus operandi i u nekim drugim situacijama. Ispituju se mnogi sudionici tog događaja koji obilježava mandat načelnika gsp. Kovačevića. No, da se istragama ne naslućuje kraj kazuje i sam istup načelnika na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća gdje kaže: „ Policija istražuje infrastrukturne radove na nogometnom igralištu NK Jakšić“. Isti su izvođeni zbog prelaska NK Jakšić u viši stupanj natjecanja (o tomu smo pisali). Znajući da NK Jakšić nema financijskih sredstava da zatvori konstrukciju, vrlo je upitno tko je platio radove? Isto je pitanje Oporbena petorka postavila na ljetnoj sjednici Općinskog vijeća čelniku NK Jakšić te zamjeniku načelnika gsp. Mili Barišiću, no isti je prvotno odgovorio da će dostaviti pismeni odgovor, ali naravno da to nije nikada učinio, po ugledu na načelnika Općine. Načelnik je imao za potrebu kazati i to da Oporbena petorka nije svjesna da je to jedini način kvalitetnog financiranja rada Udruga! Naravno da to nije istina, no bez obzira na sve ne smije se kršiti Zakon Republike Hrvatske, niti se imalo potrebe gurati NK Jakšić u viši stupanj natjecanja znajući da se isto ne može isfinancirati legalnim načinom.

Povjerenstvo općine Jakšić dodijelilo potporu za razvoj gospodarstva na području Općine.

Osvrnut ćemo se na još jedan intrigantan i vrlo zanimljiv slučaj koji se dogodio prije nekoliko dana.

Ideju za potporu razvoju gospodarstva na području općine Jakšić pozdravlja Oporbena petorka (isto smo tražili i prije dvije godine) u potpunosti. No, iza te i takve suvisle ideje ponovno se dogodio crni scenarij u koji su osobno involvirani načelnik, nekoliko vijećnika Općinskog vijeća te jedan zaposlenik Općine (točnost podataka možete vidjeti na stranicama Općine).

Kako? Na Javni poziv za dobivanje potpore su se između ostalih javili; načelnik Općine, potpredsjednik Općinskog vijeća, jedan vijećnik te zaposlenik Općine. Ukazujemo ovdje na proceduru, dakle članove Povjerenstva kao i obično bira osobno načelnik Općine. Ti na taj način izabrani članovi su nakon provedenog Javnog poziva sredstva potpore dodijelili; OPG u vlasništvu gsp. Ivice Kovačevića, načelnika Općine, potpredsjedniku Općinskog vijeća, jednom vijećniku te zaposleniku Općine!!??

Ovdje se ne radi samo o eklatantnom sukobu interesa već je problem daleko dublji. Najveća tragedija se ogleda u tomu što niti načelnik, a niti ostali prozvani na sjednici Općinskog vijeća nisu svjesni (ne žele biti) što su učinili s prvotno dobrom idejom. Čak su nas sve (vijećnike) pokušavali uvjeriti kako tu nema ništa spornog. Sjetimo se samo kako je, tj. načina na koji se prodavala državna zemlja na području Općine. Načelnik je bio čelnik Povjerenstva, načelnik i kupac, a za svoj rad je uzimao iz Općinskog proračuna 377,00 kuna bruto za svaki dan rada Povjerenstva. Niti to mu nije bilo ništa čudno, na žalost svih.

Na upit vijećnika Oporbene petorke“ nije li to sramotno s njegove i njihove strane“ (vijećnici koji su dobili potporu), uslijedio je odgovor načelnika: „Ti mene mrziš, mrziš svu moju obitelj, mrziš sve koji se prezivaju Kovačević!“, vidno uznemiren i pogođen pitanjem. Vijećnici Oporbene petorke ne mrze nikoga pa tako niti gsp. Kovačevića, to što on i nadalje poistovjećuje Općinu sa sobom je njegov najveći problem, ali i stanovnika Općine. Oporbeni su vijećnici prepuni ljubavi i razumijevanja za svakoga, no kada je u pitanju lopovluk i kriminal na području Općine, rukovode se nultom stopom tolerancije. Tako je bilo tako će i biti. Ima se za plaćanje puta u Francusku KUD „Slavoniji“ gdje je i on išao kao gost (pa uzeo dnevnice po povratku), ima se za infrastrukturne radove na igralištu NK Jakšić, no nema se niti lipe za pomoć unesrećenom i stradalom hrvatskom branitelju, dragovoljcu i invalidu Domovinskog rata!!?? Kako to objasniti ?

Oporbena petorka poziva sve vijećnike kao i načelnika, a koji su se okoristili potporom za razvoj gospodarstva da vrate novac u Općinski proračun ili odmah podnesu ostavke na svoje funkcije kako ne bi dalje derogirali institut Općinskog vijeća. Pitate se zacijelo kako se u svemu tomu postavlja predsjednik Općinskog vijeća? Nažalost, kao i do sada, nikako, za ništa nema svoj stav osim što u svemu bezrezervno podupire Općinskog načelnika, a zna se i zašto.

Na koncu želimo svima sretan i miran Dan općine te neka nas sve čuva Sveta Barbara, zaštitnica župe Jakšić."

Oporbena petorka općine Jakšić

M.R.

Tagovi: politika, jakšić, ivica kovačević, uskok, oporbena petroka

POŽEGA VRIJEME

48 SATI NA 034PORTALU

.

Gradonačelnik Darko Puljašić čestita Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

.

Evo kako danas rade trgovine i šoping centri

.

Europa daje manje novca za hrvatsku poljoprivredu (Slavoniju)

.

Ljetni hit: Zaboravljeno varivo iz 80-ih koje se može skuhati za manje od 20 kuna

.

Danas promjenljivo i pretežno oblačno

.

Današnje nevrijeme napravilo veliku štetu na imanju obitelji Ivanagić iz Brđana

.

VIDEO: Umalo poginuo! Brođanin za dlaku izbjegao sigurnu smrt

.

Grad Pakrac zapošljava čak devet djelatnika, objavljen Javni poziv u Programu javnih radova

.

Slavonski policajci pronašli i zaplijenili više od milijun i pol kutija cigareta

.

Olujno nevrijeme srušilo krov na školi u Čaglinu, šteta zabilježena diljem Požeštine

Građ. Zemljište Lovre pl. Matačića Varelovac

Brži Krediti Za Sve Pojedince

OVDJE SE PRIJAVITE ZA KREDIT

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

U protekla 24 sata zabilježena su 24 nova slučaja zaraze

.

Kvote i vinarije za Mjeru destilacije vina odobrene

.

Evo detaljni popis iz kojih se država smije putovati u Hrvatsku, te kamo mi smijemo

.

PAZITE SE OLUJNOG NEVREMENA I TUČE: Za danas izdan alarm za cijelu Slavoniju

.

Jedan građanin dobio kaznu jer policijski službenik nije znao da je zbog koronavirusa došlo do izmjene Zakona

.

PSŽ: 32 uzroka na posljednjem testiranju na COVID-19, svi uzorci su negativni

.

Netko je u Pakracu ukrao neispravan moped, policija moli eventualne svjedoke za pomoć

.

Vješati zaštitnu masku za lice na retrovizor je opasno, upozoravaju stručnjaci

.

Eliksir zdravlja: Recept za fini i mirisni liker od aronije

.

Struje neće biti...

.

Vrijeme danas promjenljivo oblačno i nestabilno, moguća kiša

.

Požeški HGSS-ovci pomogli pronaći nestalog pastira na Biokovu, a još uvijek su u potrazi za nestalim turistom

.

Nijemac je pokazao na što ga podsjeća oblik europskih država, pogledajte kako je Hrvatska prošla

.

Raspored odvoza miješanog komunalnog otpada u dane praznika i blagdana

.

Stožer objavio nove brojke

.

Grand Prix 28. Hrvatskog festivala jednominutnih filmova u Požegi osvojio je tim autora iz Južne Afrike s filmom „Foxtrot Alpha“

.

Policija u slavonskom selu pronašla nezakonitu tvornicu marihuane

.

Tijekom vikenda pijani građani narušavali javni red i mir i gađali se kamenjem, tri požara i 10 pijanih vozača

.

Građanin na pločniku u Požegi pronašao pištolj, automobil ukraden u Požegi pronađen oštećen u Kaptolu

.

Traži se mobitel izgubljen na požeškoj rekreaciji

.

Općina Kaptol zapošljava tri djelatnika/ce za javne radove, natječaj do četvrtka 6.kolovoza

FOTONALAZ

Nijemac je pokazao na što ga podsjeća oblik europskih država, pogledajte kako je Hrvatska prošla