“Što biste Vi napravili, gospodine Španiček?”

“Što biste Vi napravili gospodine Španiček?”
(FOTO: Ustupljena fotografija)

21.6.2024. | 11:13 | Redakcija 034
Pregleda: 8012

Nakon što smo u više navrata pisali o očiglednim nelogičnostima i upitnim zakonitostima u radu Konzervatorskog odjela u Požegi koji s jedne strane brane postavljanje klupe uz ili u blizini Crkve Svetog Duha u Požegi, a prešutno ili ne dozvoljava postavljanje panoa za suzbijanje komaraca tik uz Katedralu, reklamni pano na Trgu Svetog Trojstva, koji je u međuvremenu nakon našeg članka i uklonjen, ili “umjetninu” u Primorskoj i tako dalje, stvari su se zakotrljale.

Osim što su se u komentarima na društvenim mrežama javili brojni nezadovoljni građani, o svemu je pisala i popularna FB stranica "Požežani", a koja se bavi znanom i neznanom bogatom požeškom poviješću, kulturom, običajima, tradicijom i slično.

Jučer je na problem nepostojanja klupe i činjenicu da se umirovljenici, ali i brojni drugi građani čekajući autobus nerijetko naslanjaju na fasadu crkve, sjedaju u romanički portal i slično ukazao i umirovljeni brigadir Hrvatske vojske Krešimir Pavelić, kojeg ovim putem i pohvaljujemo, a koji je uz svoju objavu postavio i pitanje pročelniku Konzervatorskog odjela g. Žarku Španičeku:”Što biste Vi napravili da Vaša majka ovako čeka autobus?!”


I doista, vrijeme institucionalnog ping-ponga bi trebalo biti iza nas, a pročelnik Španiček i gradonačelnik Požege Željko Glavić trebali bi sjesti i iznaći rješenje. Svatko tko dođe u Požegu zasigurno će posjetiti Trg Svetog Trojstva, a scene u kojima ljudi sjede na podu ili u portalu nisu baš reprezentativne.


Iz svega očigledno je da je već i građanima dozlogrdilo pa nemaju više ni razumijevanja ni strpljenja te odlučuju javno progovoriti o svakodnevnim problemima koji odgovorne jednostavno ne dodiruju. 
Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI