Završetak dragovoljnog vojnog osposobljavanja 42. naraštaja ročnika u Požegi

Završetak dragovoljnog vojnog osposobljava 42. naraštaja ročnika u Požegi
(FOTO: MORH)

22.6.2024. | 09:13 | MORH
Pregleda: 2933

U vojarni „123. brigade HV“ u Požegi jučer 21. lipnja 2024. godine održana je svečanost završetka temeljne vojne obuke 42. naraštaja ročnika uz dodjelu nagrada i pohvalu najuspješnijim ročnicima 

U Bojni za temeljnu obuku, Središta za obuku pješaštva i oklopništva Zapovjedništva za obuku i doktrinu HKoV-a "Fran Krsto Frankopan" u Požegi, danas 21. lipnja 2024. godine, završena je obuka 42. naraštaja ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju. 
Ukupno 100 ročnika, među kojima je 17 djevojaka završilo je osmotjednu temeljnu vojnu obuku, a tim povodom u vojarni „123. brigade HV“ održana je svečanost završetka obuke te su dodijeljene nagrade i pohvale najuspješnijim ročnicima. 


Uoči završetka obuke, održano je i natjecanje za najboljeg ročnika gdje su najspremniji ročnici i ročnice pokazali svoje novostečene vojne vještine i psihofizičku spremnost.Pobjednici natjecanja su ročnik Filip Lončarević i ročnica Patricija Šalinović.

Oboje su za izvršavanje postavljenih zadaća pisano pohvaljeni te im je uručena značka Dragovoljni ročnik.Obuka je započela 25. travnja 2024. godine, a njezinim uspješnim završetkom ročnici su stekli vojno-stručnu specijalnost strijelca pješaštva i time ispunili jedan od propisanih uvjeta za profesionalnu vojnu karijeru. Tako će stečene temeljne vojne vještine i znanja imati priliku nadograđivati u nastavku vojne karijere u redovima Oružanih snaga RH.
Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI