Nijemci izračunali koliko košta imati dijete, mjesečno i godišnje. Do punoljetnosti košta toliko da se može kupit stan u Hrvatskoj...

ZANIMLJIVA RAČUNICA: Nijemci izračunali koliko košta imati dijete, mjesečno i godišnje. Do punoljetnosti košta toliko da se može kupit stan u Hrvatskoj...
(FOTO: urbankatolik.blogspot.com)

7.6.2023. | 13:52 | danas.hr
IZVOR: danas.hr
Pregleda: 3446

Znate li koliko košta imati dijete? Otprilike 10.000 eura godišnje, izračunao je tako njemački zavod za statistiku. Sve su uračunali i hranu i odjeću i školu i radne bilježnice, pišeDanas.hr.

Evo što su zaključili: Jedno dijete Nijemce košta 763 eura mjesečno, što godišnje znači 9756 eura. Ako imate dvoje djece, trošak se ipak ne dupla - dvoje djece mjesečno košta 1300 eura. A troje gotovo 1800.

Naravno, čim je starije dijete, to su veći troškovi. Tako šestogodišnjak košta 680 eura, 12-godišnjak skoro 1000. A glavni je zaključak da vas dijete do 18.-e godine košta 165.000 eura.


Odnosno, do punoljetnosti Nijemci u dijete ulože kao u jedan hrvatski stan.


Pitali smo i vas što kažete na ovu njemačku matematiku, pa je Hrvoje iz Zagreba rekao da dijete zaista od prve godine košta puno novaca: "Od osnovne opreme, prematanja pelena, robe, odjeće…". Na pitanje je li to oko 10 tisuća eura godišnje, odgovara: "Pa da, da, ako ne i više…"

Berislav nabraja što sve računica uključuje: "Tu su izlasci, ne znam, malo bolja obleka, bolji mobiteli…"

Sanda iz Zagreba se ne slaže s računicom: "Za dijete 800 eura mjesečno?! Neee, ma to je laž. Dijete se može odgojiti s puno manje novaca, ali i s puno više. To je neusporediva kategorija."

I Dajana iz Zagreba kaže da ne treba puno potrošiti da bi imali dvoje djece: "Mislim da se sve može u nekim normalnim okvirima, možda malo skromnosti."

(IZVOR: www.danas.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI