Zajedno protiv govora mržnje – grafiti su umjetnost, ne vandalizam

FOTO: PU Požeško slavonska

15.11.2023. | 08:52 | PU Požeško-slavonska
IZVOR: PU Požeško-slavonska
Pregleda: 1630

U sklopu preventivnog programa "Zajedno protiv govora mržnje" u zajedničkoj suradnji Ministarstva unutarnjih poslova i inicijativom „Art Hill“ proveden je projekt „Grafiti su umjetnost, ne vandalizam“

U utorak 14. studenoga 2023. u Obrtničkoj školi u Požegi u zajedničkoj suradnji Ministarstva unutarnjih poslova i inicijativom „Art Hill“ proveden je projekt „Grafiti su umjetnost, ne vandalizam“.

Naime, u sklopu preventivnog programa "Zajedno protiv govora mržnje" grafiti radionice su se etablirale kao ključni element usmjeren na podizanje svijesti i sučeljavanje s problemom govora mržnje.


Policijski službenik za prevenciju PU požeško-slavonske Goran Matijević je budućim arhitektonskim tehničarima, soboslikarima, kuharima, konobarima i hotelsko-turističkim komercijalistima pojasnio razliku između grafita kao umjetnosti i vandalskog čina.


Nakon toga su učenici pod vodstvom i mentorstvom Matije Vnučeca udružili svoje kreativne snage i uspješno savladali osnovne tehnike crtanja te stekli osnove pravilnog rukovanja bojama i sprejevima. Rezultat njihova rada je grafit s porukom "ZAJEDNO" koju žele podijeliti sa svojim sugrađanima, a istovremeno poštujući svoju okolinu.

Projekt „Grafiti su umjetnost, ne vandalizam“ pomaže u razbijanju stigme povezane s grafitima. Promicanjem grafita kao legitimnog umjetničkog izraza navedeni program doprinosi mijenjanju percepcije javnosti i institucija o ovoj formi izražavanja, a uključivanjem policijskih službenika u radionicu ostvaruje sinergiju između mladih i državnih institucija te pomaže u uspostavi dijaloga, smanjenju nesporazuma i jačanju povjerenja.

Izvor: PU Pozesko slavonska

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI