Za savršeno pohano meso! Recept za prefini pileći odrezak s rastopljenim sirom

FOTO: Getty Images

20.9.2020. | 09:11 | Punkufer.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 2380

Iako se piletina s parmezanom najčešće poslužuje s tankom tjesteninom poput špageta, ovi se pohanci mogu staviti i u sendvič, sljubiti i s pireom od krumpira, povrćem pripremljenom na pari ili uz lažnu tjesteninu napravljenu od spiraliziranih tikvica.

Pollo alla parmigana je ukusno talijansko jelo koje se sastoji od pohane piletine s parmezanom te zapečene u pećnici s jednostavnim umakom od rajčice te dodatnim sirom.

Za ovaj recept najčešće se koristi marinara umak, odnosno jednostavni umak od rajčice s češnjakom i origanom. Upotrijebiti možete i već gotovi napoletana umak s bosiljkom ili slične varijante.


Iako se piletina s parmezanom najčešće poslužuje s tankom tjesteninom poput špageta, ovi se pohanci mogu staviti i u sendvič, sljubiti i s pireom od krumpira, povrćem pripremljenom na pari ili uz lažnu tjesteninu napravljenu od spiraliziranih tikvica. Sastojci za pohanu piletinu:
2 pileća prsa
2 jaja
200 grama krušnih mrvica
45 grama svježe naribanog parmezana
2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
1 čajna žlica češnjaka u prahu
sol i papar po želji
biljno ulje za prženje


Sastojci za preljev:
Umak od rajčice po želji
150 grama sira mozzarella
30 grama svježe naribanog parmezana
svježi listići peršina ili bosiljka Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

2. Istucite jaja sa solju, paprom, češnjakom i narezanim peršinom. U smjesu uronite pileća prsa prerezana po pola na odreske i pustite da se sve zajedno marinira barem 15 minuta prije termičke obrade.

3. Piletinu potom uvaljajte u krušne mrvice koje ste pomiješali s naribanim parmezanom.

4. U tavi zagrijte ulje pa ispecite pohanu piletinu oko 4-5 minuta sa svake strane dok ne postane hrskava i zlatno-smeđe boje.

5. Ispečenu piletinu stavite na lagano namašćeni lim za pečenje, prekrijte sa žlicom ili dvije umaka od rajčice po želji te sve zajedno prekrijte naribanom mozzarellom i naribanim parmezanom.

6. Pecite 15 do 20 minuta, odnosno dok se piletina termički ne obradi do kraja, a sir ne rastopi po umaku i pohanom mesu.

7. Pečenu piletinu s parmezanom ukrasite s nešto svježih listića bosiljka ili parmezana. Dobar tek! Izvor:punkufer.dnevnik.hr


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
PILETINA
SIR

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI