Vrijeme je da netko iz HDZ-a kaže Glaviću:”Stari, pretjerao si!”

FOTO: YouTube Screenshot

17.9.2023. | 13:35 | Redakcija 034
Pregleda: 17383

Nakon posljednjeg i samo jednog u nizu poništavanja rezultata javnog natječaja Gradskog muzeja Požega, u kriminalno lošoj režiji Gradskih vlasti predvođenih gradonačelnikom Željkom Glavićem (HDZ), postavlja se legitimno pitanje gdje je tome i takvoj praksi kraj?

Da nije riječ o prvom poništavanju nekih od natječaja, javnost ćemo podsjetiti na samo neke od njih, a kada je također gradonačelnik Glavić u više navrata svojom odlukom poništio rezultate natječaja za prodaju gradskog stana u Zagrebu, a koji bi mogli koristiti roditelji čija se djeca liječe u Zagrebu, ali o tome nije nitko ni razmišljao. Slična stvar dogodila se i s Turističkom zajednicom Grada Požege, a gdje je rezultat natječaja također svojedobno poništen, dok se nije izabrala osoba za koju je Glavić smatrao da je primjerena za tu poziciju. Zbog toga predlažemo Glaviću da u idući natječaj navede potrebnu visinu, boju kose ili očiju da konačno neki natječaj provede, da ne kažemo namjesti, iz prve, jer ono što on radi je čista farsa.

Očigledno, Glaviću nije fetiš samo poništavanje natječaja već i obmanjivanje građana. Tome svjedoči činjenica da je u vrijeme lokalnih izbora najavljivao racionalizaciju Gradske uprave, a kada je već na 2. sjednici Gradskog vijeća Grada Požege osnovan, kasnije se pokazalo uistinu nepotrebnim, Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Požege, gdje je naravno putem javnog natječaja, koji nije poništavan, za pročelnicu, iz prve, izabrana kćerka Glavićevog intimusa Nikole Jankovića, Maja Petrović, nekad gorljiva HDSSB-ovka, a danas potpredsjednica lokalnog HDZ-a koju ovim putem predlažemo za buduću predsjednicu Akademske zajednice HDZ-a. Osnovan je i Upravni odjel za imovinsko-pravne odnose, istine radi jedan je ukinut, ali opet je riječ o porastu. Gomilanje i bujanje administracije nije stalo na jednom upravnom odjelu već je ubrzo zatim osnovao Službu za javnu nabavu, a što je u rangu s upravnim odjelima, a čime je svojim sistematizacijama dodatno povećao broj rukovodećih mjesta u Gradskoj upravi pa ispada tako da tamo ne postoje referenti ili obični zaposlenici, već samo pročelnici, voditelji službi, odsjeka, direktori i ostali šefovi i šefići. Na taj način, ključnim kadroviranjima za rad, “zarobljena je” Gradska uprava, a gdje mogu napredovati samo podobni.


Pisali smo ekskluzivno i o tome kako je Glavić dok je bio predsjednik požeško-slavonskog HDZ-a, ravnatelj OŽB Požega, ali i predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege nonšalantno od Darka Puljašića putem poruka tražio povećanje koeficijenta i plaće za nećakinju, što je Puljašić odbio, inače zaposlenicu Gradske uprave, koja je zaposlena za mandata Vedrana Neferovića, a kod kojeg su Glavić i nećakinja dolazili van radnog vremena kako bi se dogovorio “javni natječaj”.


Da Glavić lovi u mutnom, da ne kažemo ne poštuje Zakon, pravila i procedure, što bi tek DORH trebao utvrditi, s obzirom na to da izvidi, gle čuda, još uvijek traju, iako se sve može provjeriti u nekoliko dana, pisali smo samo na primjeru Opće županijske bolnice. Upravo tamo Glavić je s ravnateljske pozicije odabranima zaposlenicima, dakle ponovno podobnima dizao plaće odnosno koeficijente bez Zakonskog uporišta, “na riječ”, a upravo tako je Bolnica oštećena za iznos veći od milijun kuna. Da cijeli slučaj možda netko koči, logično je pitanje, a koči li sve Glavićev sin, inače visokopozicioniran zaposlenik DORH-a, također logično je pitanje na koje nemamo odgovor.

Nekompetencija u privlačenju novca iz resornih ministarstava i europskim fondova rak rana je Glavićeve loše administracije. Spomenut ćemo neke od natječaja na koje se Grad Požega prijavljivao bez uspjeha. Aplicirano je za izgradnju dječjih vrtića - bez uspjeha. U Ministarstvo turizma i sporta aplicirano je za novu rasvjetu u SD Tomislav Pirc - bez uspjeha. Osim toga, relativno je svjež i slučaj gdje se uopće nismo niti prijavili na natječaj Hrvatska pliva, također u Ministarstvo turizma i sporta, a u kojem bi dobili novac za sufinanciranje škole plivanja u iznosu od cirka 15 tisuća eura. Očito gradonačelnik Glavić smatra da novac pada s neba pa je svejedno financira li se nešto iz gradskog proračuna ili su sredstva dobivena na nekom od natječaja od ministarstva ili Vlade Republike Hrvatske.

Nezainteresiranost za rješavanje problema komunalne infrastrukture. Zapuštena pješačka zona, neasfaltiranje ulica koje za time vape jer nikada asfaltirane nisu ni bile, fontana koja ne radi, krpanje 20-ak metara Županijske ulice, samo su neki od slikovitih problema s kojima se Požežani susreću. Pažnju se pridaje stavljanju panoa za suzbijanje komaraca, nekoliko žardinjera i pametnih klupa u pješačkoj zoni, a najnovija su i “pametna stabla” dok ona prava nemilosrdno sječe.

Socijalna neosjetljivost, začahurenost u uredu na Trgu Svetog Trojstva 1, nepristupačnost gradonačelnika građanima, stvari su koje mu Požežani neće i ne mogu zaboraviti ili oprostiti. Sve veći broj čitatelja javlja nam se s problemom da službenim putem preko tajnice traže sastanke kod gradonačelnika na što dobivaju odgovor kako:”gradonačelnik ne prima stranke.” Iz svega, da se pretpostaviti čiji je on zapravo gradonačelnik, ako se ne kreće među građanima već samo dobro odabranom klikom. Proći će i to, svakim danom njegov mandat je za jedan dan kraći, a ne daj Bože za Požežane da Glavićev mandat dočekaju do kraja jer i ono malo dobrog što je ostalo, razjurit će i srajtat Glavić sa svojim jaranima s kojima jede janjetinu, u sokaku na kraju Alaginaca. Zapravo, neka i privede mandat kraju, ako dotad ne privedu njega, ostat će zapamćen kao najlošiji gradonačelnik, bez obzira na neke prethodno loše kolege mu.

Zanimljivo je to kako je Glavić trom i bezidejan u rješavanju problema i privlačenju sredstava u Grad dok je s druge strane itekako aktivan u spletkarenju i plasiranju sočnih laži, uz holivudski dobru glumu. Smiješno bi bilo da se netko tko nije kvalificiran, uz svu želju i trud, želi baviti medicinom i operacijama, ali isto tako smiješno je da neki doktor ne shvaća da politika nije mjesto za njega uz silnu potporu i podršku odabranih odvjetnika, poduzetnika, javnih bilježnika i sl. Rekli bi naši istočni susjedi ovaj gradonačelnik:”ne zna gde je levo” ili to ne želi znati.

Nezadovoljstvo Glavićevim radom i odnosom prema građanima, ali i unutar lokalne organizacije HDZ-a više se ni ne skriva, a tako poljuljani odnosi mogli bi rezultirati totalnim raspadom HDZ-a u Požegi, a pitanje je zapravo što je cilj.

U Požegi se već uveliko priča da zdravstveno stanje gradonačelnika Glavića nije baš najbolje pa bi i to mogao biti vjetar u leđa da Glavić da ostavku na mjesto gradonačelnika Požege. Osim toga, kad se podvuče crta, krajnje je vrijeme da se netko od vladajućih, bila to aktualna šefica požeško-slavonskog HDZ-a, Antonija Jozić, ili sam predsjednik Vlade Republike Hrvatske i HDZ-a, Andrej Plenković, zbog svega navedenog zahvali Glaviću na suradnji i kaže:”Stari, pretjerao si!” jer ovakvo stanje je neizdrživo, ali i pogubno za cijelo društvo.

U maniri bečke škole, džentlmenski ćemo kao i Zdravko Ronko prije nekoliko dana u slučaju Muzej, Glaviću uputiti javni poziv da se povuče s mjesta koje očigledno za njega nije.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI