Vratio pronađeni novčanik vlasniku pa ga drugi dan pokupila policija i odvela na četverosatno ispitivanje

Iz kuće u Brestovcu ukraden novčanik pa naknadno podignut novac s bankomata
(FOTO: istockphoto)

29.10.2023. | 09:42 | RTL
IZVOR: danas.hr
Pregleda: 5612

Pošteni gospodin pronašao je tuđi novčanik. Odmah se ʼbacioʼ u potragu za vlasnikom i saznao da živi 30-ak kilometara dalje. Odlučio je vratiti vlasniku novčanik osobno jer do policije ima 10 kilometara više vožnje.

Rijetko tko bi očekivao upravo ono što mu se dogodilo nakon što je pokucao vlasniku na vrata.

"Lik hoće slikati moju osobnu, ja mu ne dam. Zapisao je broj tablice i puknuo prijavu policiji na sumnju u krađu identiteta", napisao je nalaznik na platformi X.


Tako je nalaznik završio na policiji, ali srećom - dobro je prošlo.
"Ovi su došli po mene u firmu u 8:00 sati, tražili slike po mobitelu, uzeli izjavu i nakon četiri sata odbacili sve to i pustili me kući", napisao je.

"Ako ubuduće nađem nešto od nekoga - pinka u džep, dokumenti u smeće i doviđorno. J***te se", zaključio je pošteni nalaznik.

Mnogi su mu u komentarima pisali da vlasnika novčanika treba prijaviti zbog lažne prijave, ali gospodin kaže da to nije njegov problem. Nije on jedini kojemu se dobro djelo odbilo od glavu. "Moj je suprug prije par godina našao mobitel i kada je netko zvao, javio se i dogovorio da ga donese. Ona došla s pandurima", jedan je od komentara na objavu. S njim su suosjećali i mnogi drugi, pa često, kao šalu, spomenuli narodnu izreku: "Što izgubiš - ne traži, što nađeš - ne kaži".

Ipak, pošteni junaci češće se prisjete lijepih iskustava vraćanja izgubljenih predmeta vlasniku.

"Našao žensku torbicu i mobitel, čekao sam da zazvoni pa sam se javio. Poslije par sati sam se našao s gospođom - plače, zahvaljuje se... Poslije dva dana me zove da se nađemo. Kaže, novca nema da zahvali, ali ima ono čime se bavi i da mi tri pune gajbe domaće rajčice", komentira jedan od korisnika platforme X.

Neki se na dobro djelo opeku, ali neki će u sebi dugo nositi lijepe uspomene na dobro djelo i dobre ljude kojima su vratili izgubljene stvari.

izvor: danas.hrSamo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI